Comunicate‎ > ‎

Organizația europeană a jurnaliștilor, artiștilor și creatorilor, UNI-MEI, solicită sancționarea șefei TVR!

postat 14 mar. 2019, 04:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 14 mar. 2019, 04:31 ]
Într-o scrisoare semnată de șeful UNI Media,Entertainment & Arts - UNI MEI, Johannes Studinger, adresată Președintelui României, președinților celor două camere ale Parlamentului și președinților comisiilor de cultură și media,  organizația care cuprinde 140 de sindicate și bresle reprezentând 400 000 de creatori, tehnicieni și alți lucrători culturali din media, divertisment și arte, își exprimă solidaritatea cu membrii MediaSind  din Societatea Română de Televiziune, care cer demiterea de urgență a președintelui-director general Doina Gradea.

UNI MEI se alătură astfel protestelor Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, filialei  MediaSind TVR, precum și  Federației Europene a Jurnaliștilor, organizație care deja  a trimis  o scrisoare prin care cere autorităților române să se implice în conflictul din Societatea Română de Televiziune. (vezi aici)

Vă prezentăm textul scrisorii UNI-MEI.

Departament Comunicare FAIR-MediaSind 

Bruxelles, 13 Martie 2019Solidaritate cu MediaSind şi cu jurnaliștii și lucrătorii media de la SRTV 


UNI MEI, reprezentând 140 de sindicate și bresle de creatori, tehnicieni și alți lucrători culturali din media, divertisment și arte, își exprimă solidaritatea cu colegii de la Societatea Română de Televiziune (SRTV) și afiliata noastră FAIR-MEDIASIND. Ne alăturăm colegilor noștri în solicitarea lor de a restabili un management  profesional și un mediu bun de lucru.

În timp ce Parlamentul cercetează suspiciunile cu privire la neregulile legate de  Festivalul Cerbul de Aur și concursul Eurovision, suntem preocupați de atitudinea și acțiunile conducerii SRTV față de angajații săi și de nerespectarea contractului colectiv de muncă al Televiziunii Naționale Române.

Condamnăm presiunea exercitată de președintele - director general al SRTV asupra reprezentantului angajaților în consiliul de administrație și refuzul conducerii de a iniţia un dialog social bazat pe bună-credinţă cu afiliatul nostru, MediaSind.

UNI MEI își exprimă sprijinul pentru solicitarea MediaSind și cere Parlamentului României să-și folosească atribuţiile democratice de supraveghere și să sancționeze orice formă de conducere necorespunzătoare a Președintelui - Director General al SRTV.

Johannes Studinger
Head UNI MEI