Comunicate‎ > ‎

Ovidiu Miculescu, şeful Radioului Public, restricţionează accesul membrilor Consiliului de Administraţie în incinta instituţiei!

postat 19 aug. 2013, 02:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 aug. 2013, 02:17 ]
În atenţia Parlamentului României, Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului European, Comisiei Europene, Partidului Socialiştilor Europeni, Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor

Ovidiu Miculescu, şeful Radioului Public, restricţionează accesul membrilor Consiliului de Administraţie în incinta instituţiei!

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind protestează împotriva deciziei abuzive şi securiste luate de Ovidiu Miculescu, (foto) preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), de a restricţiona accesul preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Valentin Moise, care este, în acelaşi timp, şi reprezentantul ales al salariaţilor în Consiliul de Administraţie, în incinta instituţiei. 

Astăzi, 19 august a.c., în timp ce încerca să intre în sediul instituţiei din strada Gral. Berthelot nr. 60-64, membrului
CA i s-a interzis accesul de către jandarmii care păzeau intrarea în clădire. Aceştia au prezentat Ordinul nr. 650 din 14 august 2013 (foto) semnat de Ovidiu Miculescu, care permite accesul administratorilor în instituţie, inclusiv la şedinţele CA, doar pe bază de bon de intrare, la fel ca în cazul persoanelor invitate în instituţie!!!

Având în vedere aceste fapte grave, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind consideră că şeful SRR a încălcat în mod flagrant Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Directivele Europene din domeniul relaţiilor de muncă, interzicând accesul în incinta instituţiei publice de presă a unui lider de sindicat şi, totdată, membru în Consiliul de Administraţie, ales în mod democratic de către salariaţi şi validat de către plenul Parlamentului României. 

Din nefericire, acest abuz al conducerii SRR nu este singular. După ce a păgubit cu aproximativ 25 % drepturile salariale prin semnarea unui contract colectiv de muncă sub drepturile minimale prevăzute în Contractul Colectiv din Mass-Media, după ce a impus un Regulament care pune botniţă angajaţilor, încalcând libertatea de exprimare şi Legea avertizorului public, după ce l-a concediat pe liderul sindical, reprezentant al salariaţilor în CA, în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, după ce a recunoscut că a spart sediul Sindicatului Unit al Salariatilor Radio România şi a confiscat şapte saci cu documente şi bunuri ale organizaţiei (ştampile, sume de bani etc.) în absenţa unei hotărâri judecătoreşti, administraţia condusă de actualul preşedinte-director general,Ovidiu Miculescu, continuă seria ilegalităţilor, profitând de lipsa de reacţie a factorilor politici şi de susţinerea din partea Partidului Social Democrat.

Din cauza acestor abuzuri, Organizaţia Internaţională a Muncii a solicitat explicaţii oficiale statului român prin Ministerul de Externe, iar  Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au solicitat României, prin ambasadele din străinătate, să  pună capăt abuzurilor din Radioul Public. Totodată, peste 20 de organizaţii ale jurnaliştilor din ţară s-au solidarizat cu protestele FRJ MediaSind, cerând Parlamentului să demareze anchete oficiale împotriva şefului SRR, Ovidiu Miculescu. 

În cazul în care factorii decizionali de la Bucureşti nu vor stopa aceste abuzuri, FRJ MediaSind, susţinută de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi de Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, va depune o petiţie la Parlamentul European  şi la conducerea Partidului Socialiştilor Europeni.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind                                               Bucureşti, 19 august 2013