Comunicate‎ > ‎

Pentru a nu se bloca activitatea instituțiilor publice de media, MediaSind cere Parlamentului sa urgenteze procedura de desemnare a membrilor noilor CA din Radioul Public și Televiziunea Română!

postat 22 iun. 2021, 06:26 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 iun. 2021, 06:27 ]
Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită Parlamentului să demareze de urgență procedura de desemnare a membrilor Consiliilor de Administrație în Societatea Română de Radiodifuziune – SRR și Societatea Română de Televiziune –SRTV. SRJ MediaSind atrage atenția că cele două instituții nu pot funcționa fără o conducere legal constituită, punându-se în pericol chiar și plata salariilor.

Orice amânare a unei decizii în acest sens va afecta grav întreaga activitate a celor două instituții, motiv pentru care, dacă timpul rămas până la încheierea sesiunii parlamentare este insuficient, cerem convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a pune cele două instituții în legalitate.

Știm că actuala lege de organizare și funcționare a SRR și SRTV este o lege imperfectă și, pentru că lasă loc amestecului politic în activitatea celor două instituții, trebuie schimbată de urgență, dar nu oricum! Soluția propusă de actuala Coaliție care vizează în principal înființarea unei funcții de conducere executivă fără garanții solide privind alegerea unui director general competent și neimplicat politic, nu face decât să ofere politicienilor să împartă în Coaliție alte două funcții politice.  Directorul general trebuie să fie un profesionist independent din punct de vedere politic și selectat după criterii europene, în urma unui concurs internațional.

SRJ MediaSind susține modificarea Legii nr.41/1994 și poate oferi consultanță prin profesioniștii pe care îi are în filialele MediaSind Radio România și Mediasind TVR în cele două instituții.

Biroul Executiv Național  SRJ MediaSind                                  

București, 22 iunie 2021

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media!