Comunicate‎ > ‎

Proiectul Live Skills - în sprijinul dezvoltării formării profesionale pentru angajații din cultură și mass-media

postat 27 aug. 2019, 03:10 de Office Mediasind   [ actualizat la 29 aug. 2019, 02:43 ]
Federația Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind 
a organizat în perioada 25-28  august 2019  trei seminarii cu tema Dezvoltarea sistemului de formare profesională în sectorul Cultură și Mass- Media, în cadrul Proiectului Live Skillls, proiect susținut de Comisia Europeană

Seminariile, organizate la Hotel Forum din Costinești, s-au desfășurat pe 3 secțiuni : Antreprenoriat Cultural,  Noi tehnologii, tehnici de marketing digital și metode adecvate și Managementul Artelor. Temele au fost susținute de  conferențiar doctor Alexandra Zbuchea, Constantin Popoiu, expert al Ministerului Culturii și Identității Naționale și Leonard Pădureț, președinte Federația FAIR-MediaSind. Din partea British Council a participat  Cristiana Tăutu, Head of Arts în cadrul instituției. 

Coordonat de British Council, proiectul implică 9 parteneri din patru țări: Bulgaria, Grecia, România și Marea Britanie. Din România, alături de  FAIR MediaSind, participă și INCFC.

În urma dezbaterilor, participanții au concluzionat că proiectul  Live Skills  va putea să  soluționeze anumite  lipse de competențe identificate și va răspunde cererii de noi competențe în Audiovizual și Artele soectacolului, din domeniul creativ și cultural. Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor și a studenților din domeniul cultural și media, va spori competitivitatea sectorului și va construi un viitor sector vibrant, robust și sustenabil.

 Live Skills va dezvolta 3 programe inovatoare pentru educaţia şi formarea profesională a angajaţilor din sectoarele audiovizual şi artele spectacolului. Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creşterea competenţelor în aceste sectoare, de la aptitudinile antreprenoriale şi manageriale, la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie.

Aceste programe de învăţare vor fi concepute, iniţial, pentru două profesii din domeniul audiovizual: sound manager şi editor video/film. Ele vor acoperi următoarele domenii: managementul artelor, noi tehnologii digitale şi antreprenoriat cultural.

Important este faptul că viitoarele Certificate de calificare  eliberate în cadrul proiectului vor fi recunoscute pe întreg teritoriul Uniunii Europene, oferind în acest fel garanții suplimentare pentru creșterea mobilității profesionale ale angajaților din cultură și mass-media
 

Departament Comunicare FAIR-MediaSind

Bucureşti, 27 august  2019