Comunicate‎ > ‎

Proiectul Live Skills - în sprijinul dezvoltării formării profesionale pentru angajații din cultură și mass-media, a ajuns în Oradea

postat 30 sept. 2019, 00:28 de Office Mediasind   [ actualizat la 30 sept. 2019, 00:54 ]
Federația Cultură şi Mass-Media FAIR - MediaSind
a organizat  în perioada 26-27  septembrie 2019, la Oradea, 3  seminarii cu tema Dezvoltarea sistemului de formare profesională în sectorul Cultură și Mass- Media, în cadrul Proiectului Live Skillls, proiect susținut de Comisia Europeană. Au participat angajaţi din instituţiile  din oraş, cum ar fi cei de la Filarmonica de Stat Oradea şi de la Teatrul Regia Maria din Oradea


Seminariile s-au desfășurat pe 3 secțiuni : 

Antreprenoriat Cultural,  Noi tehnologii, tehnici de marketing digital și metode adecvate și Managementul Artelor.
Temele au fost susținute de  conferențiar doctor Alexandra Zbuchea și Constantin Popoiu, expert al Ministerului Culturii și Identității Naționale.  La eveniment au fost prezenţi  preşedintele FAIR-MediaSind, Leonard Pădureț, şi preşedindele executiv, Cristi Godinac. Aceştia  au discutat cu angajaţii prezenţi problemele  din Cultură şi Mass-Media, precum şi strategia federaţiei pentru dezvoltarea aptitudinilor profesionale şi implementarea cunoştinţelor asimilitate la aceste cursuri în instituţiile din domeniu.
 

Coordonat de British Council, proiectul implică 9 parteneri din patru țări: Bulgaria, Grecia, România și Marea Britanie. Din România, alături de  FAIR MediaSind, participă și INCFC.

În urma dezbaterilor, participanții au concluzionat că proiectul  Live Skills  va putea să  soluționeze anumite  lipse de competențe identificate și va răspunde cererii de noi competențe în Audiovizual și Artele spectacolului, din domeniul creativ și cultural. Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor și a studenților din domeniul cultural și media, va spori competitivitatea sectorului și va construi un viitor sector vibrant, robust și sustenabil.

 
Live Skills
va dezvolta 3 programe inovatoare pentru educaţia şi formarea profesională a angajaţilor din sectoarele audiovizual şi artele spectacolului. Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creşterea competenţelor în aceste sectoare, de la aptitudinile antreprenoriale şi manageriale, la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie.


Aceste programe de învăţare vor fi concepute, iniţial, pentru două profesii din domeniul audiovizual: sound manager şi editor video/film. Ele vor acoperi următoarele domenii: managementul artelor, noi tehnologii digitale şi antreprenoriat cultural.

Important este faptul că viitoarele Certificate de calificare  eliberate după încheierea proiectului vor fi recunoscute pe întreg teritoriul Uniunii Europene, oferind în acest fel garanții suplimentare pentru creșterea mobilității profesionale ale angajaților din cultură și mass-media
 

Departament Comunicare FAIR-MediaSind

Oradea, 30 septembrie  2019