Comunicate‎ > ‎

Propunerea șefei TVR de a interzice accesul sindicatelor în ședințele Consiliului de Administrație a fost respinsă! Umilită de decizia covârșitoare a membrilor CA, Doina Gradea amenință cu represalii

postat 18 sept. 2020, 00:35 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 sept. 2020, 00:56 ]
Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a respins ieri, 17  septembrie 2020, propunerea președintelui-director general Doina Gradea de a interzice accesul reprezentanților Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și a sindicatelor din cadrul TVR la ședințele CA!

Singura persoană care a votat pentru  propunerea șefei TVR a fost Raico Cornea, reprezentant în CA din partea grupului minorităților și angajat la TVR Timișoara. Acesta a votat și în numele unui membru CA din partea PSD care a lipsit de la ședință. Restul membrilor CA nu au susținut această propunere nedemocratică, cei doi reprezentanți ai salariaților, Monica Ghiurco și Karen Sebeși, precum și reprezentantul PNL, Cristian Petcu, au votat împotrivă, iar ceilalți membri s-au abținut!

Pentru ca informații de genul celor apărute în ședința de CA din data de 26 august 2020, când s-a aflat suma reală, una  foarte generoasă, primită de fostul prezentator al emisiunii Down The Road, Mircea Radu, să nu mai ajungă la cunoștința  opiniei publice, sau mai grav, la instituțiile abilitate de control, Doina Gradea a trecut, ca prim punct, pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație, eliminarea reprezentanților sindicatelor din ședințele CA: "anularea Hotărârilor CA nr. 69/2019 şi nr. 88/2019 privind participarea reprezentanţilor Federaţiei Cultură şi Mass Media FAIR-Media-Sind, respectiv a câte unui membru reprezentant al fiecărui sindicat din cadrul TVR, ca observatori, la şedinţele CA."

Motivul invocat de initiator, adica de PDG Doina Gradea, este unul hilar: " în scopul respectării actualului CCM şi a legislaţiei în vigoare" !!!

Bineînțeles că nu există în CCM sau în alt document intern vreo prevedere care ar opri dreptul conferit de Legea de organizare și funcționare a SRR și SRTv membrilor CA, de a invita în ședințele CA pe orcine doresc! Singura precizare în CCM-ul invocat este prezenta unui reprezentant al sindicatului de casă al șefei TVR în calitate de observator în ședințele CA. Practic, este încă o încercare jenantă a unei administrații abuzive de a renunța la minima transparență decizională conferită de normele naționale și internaționale  din domeniul relațiilor de muncă.

Umilită de votul covârșitor al colegilor săi, Doina Gradea a amenințat că va ataca în instanță această decizie a membrilor CA, ceea ce demonstrează, încă o dată, iresponsabilitatea și reaua voință a unei persoane numită în baza unor criterii politice care nu au nicio legătură cu un management performant și transparent, atât de  necesare într-o instituție publică de presă.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 18 septembrie 2020