Comunicate‎ > ‎

Reactie Ministerul Muncii

postat 10 oct. 2010, 23:41 de Webmaster Mediasind

In legatura cu materialele aparute in presa scrisa despre posibila renegociere a contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale accentueaza faptul ca nu este abilitat in nici un fel sa se implice in negocierea sau modificarea unor clauze ale contractului colectiv de munca in vigoare, fiind doar depozitarul contractului colectiv de munca, care reprezinta legea partilor.

Conform prevederilor art.31,alin.1 din Legea nr.130/1996 republicata, privind contractul colectiv de munca, clauzele contractului colectiv de munca pot fi modificate pe parcursul executarii lui, in conditiile legii, ori de câte ori partile convin acest lucru.

Ca atare, daca una din partile semnatare doreste renegocierea contractului sau ale unor clauze ale acestuia, o poate face numai cu acordul tuturor semnatarilor contractului, respectiv Uniunea Nationala a Patronatului Român (U.N.P.R.), Patronatul Presei Romedia si MediaSind.

In cazul in care nu se obtine acordul pentru renegocierea contractului colectiv de munca, acesta isi produce efectele pâna la data implinirii termenului pe durata caruia a fost incheiat.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nu a fost sesizat in mod oficial de catre Patronatul Presei Române si Patronatul Presei Romedia cu o solicitare privind renegocierea contractului colectiv de munca la nivelul ramurii Mass-Media.
 
 
DIRECTIA POLITICI PUBLICE SI COMUNICARE
22.02.2010

Comments