Comunicate‎ > ‎

Reprezentanții Federației FAIR-MediaSind și ai MediaSind TVR au obținut 1.000 lei net Primă de Paște pentru fiecare angajat din instituție!

postat 5 apr. 2022, 03:01 de Office Mediasind   [ actualizat la 5 apr. 2022, 03:30 ]
După patru runde de negocieri cu reprezentanții Societății Române de Televiziune, reprezentanții singurei organizații reprezentative la nivel de sector Cultură și Mass-Media, Federația FAIR-MediaSindSorin Torică, vicepreședinte și președintele Filialei  MediaSind TVR și Răzvan Butaru, vicepreședinte Filiala MediaSind TVR, au obținut 1.000 lei net Primă de Paște pentru fiecare angajat al TVR! Aceștia au semnat Procesul Verbal în cadrul Comisiei Paritare din TVR întrunită astăzi, 5 aprilie 2022, la sediul instituției publice de presă.

În consecință, Federația FAIR-MediaSind și MediaSind TVR  cer membrilor Comitetului Director și Consiliului de Administrație să se întrunească în ședință extraordinară pentru a valida aceste negocieri, în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă din SRTV.

Inițial, oferta reprezentanților SRTV a fost tot de 750 lei net, la fel ca în cazul Primei de Crăciun, dar a fost respinsă categoric de către reprezentanții FAIR-MediaSind care au cerut un cuantum de 2500 lei net pentru a acoperi creșterile la energie, gaze și apă. După patru runde de negocieri aprinse, s-a convenit la un cuantum de 1000 lei net, urmând ca alte creșteri salariale să fie negociate prin noul CCM.

Iată că revenirea Federației FAIR-MediaSind ca organizație reprezentativă în Societatea Română de Televiziune este de bun augur pentru toți angajații TVR! 

Pentru definitivarea noului CCM din TVR, Federația FAIR-MediaSind împreună cu membrul afiliat din SRTV, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită președintelui - director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, să demareze de urgență procedura privind începerea negocierilor colective.

Precizăm că Federația FAIR-MediaSind și Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind nu se lasă impresionați de piedicile puse de șefii de facto ai sindicatului de casă, SPUSTv, de a bloca prin orice mijloace negocierile colective din SRTV, cu sprijinul unor politruci numiți în fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, funcționari care vor fi deferiți justiției pentru abuzurile comise. (amănunte aiciFederația FAIR-MediaSind a prezentat instituțiilor europene cum Ministerul Muncii din România devine Ministerul Solidarității cu corupția din Cultură și Mass-Media!)

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 5 aprilie 2022