Comunicate‎ > ‎

ReStart – pentru un jurnalism de calitate!

postat 3 mai 2016, 04:18 de Office Mediasind   [ actualizat la 3 mai 2016, 04:25 ]
Anul acesta, la 3 mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind lansează ReStart, un proiect inspirat de conceptul  The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor,  şi care se adresează studenţilor din universităţile românești ce vor să se implice în promovarea jurnalismului de calitate

Dorim ca studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale. Avem în vedere, spre exemplu, redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video.

Dacă proiectul -  pilot a fost realizat în parteneriat cu Universitatea Danubius din Galaţi, încă din anul 2014, (vezi aici), cel pe care îl deschidem acum este destinat tuturor universităţilor din ţară. Studenţii care vor fi selectaţi să participe la proiect vor primi legitimaţii de voluntari AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naţionali/internaţionali, pe site-urile universităţilor participante, și vor fi promovate în presă.

Universităţile şi instituţiile de presă care doresc să se alăture proiectului, care se va desfășura timp de un an, în perioada 3 mai 2016 - 3 mai 2017,  ne pot contacta la adresa de mail: restart@mediasind.ro, până la data de 1 iunie 2016.

 Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media al proiectului ReStart.

 

Departament Comunicare SRJ MediaSind                                         Bucureşti, 3 mai 2016