Comunicate‎ > ‎

Scandalul „Marș acasă panaramă” se apropie de final: Președintele-director general al TVR a anunțat că șeful Știrilor, Cătălin Prisăcariu, va părăsi instituția de presă!

postat 26 aug. 2022, 06:16 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 aug. 2022, 06:30 ]
În urma sesizării oficiale transmise  de către Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR privind comportamentul huliganic al coordonatorului cu atribuții de Director al Direcției Știri din Societatea Română de Televiziune, Cătălin Prisacariu, față de jurnalista Magdalena Moreh, membrii Consiliului de Administrație au discutat astăzi, în ședința CA, acest caz grav de încălcare a legislației muncii și a deontologiei profesionale. Înțelegând gravitatea situației, președintele-director general, Dan Cristian Turturică, a anunțat membrii CA și pe președintele MediaSind TVR prezent la ședință, că începând de marți, 30 august 2022, Cătălin Prisăcariu nu va mai fi angajatul instituției publice de presă. 

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR au solicitat ieri, 25 august 2022, conducerii TVR demiterea de urgență a lui Cătălin Prisăcariu din funcția de șef al Știrilor TVR și convocarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea concedierii agresorului după ce au luat act de sesizarea membrului de sindicat din Societatea Română de Televiziune, Magdalena Moreh. Aceasta a semnalat MediaSind comportamentul incalificabil al lui Cătălin Prisăcariu, coordonatorul interimar cu atribuții de Director al Direcției Știri: (...) Imediat, dl director Prisacariu a lansat o cascadă de injurii şi calomnii. Vă dau câteva exemple: “eşti o incompetentă”, „o incompetentă nenorocită”, „nu faci nimic”, “voi, la externe, nu faceţi nimic”, „marş, panaramă”, „ieși afară, panaramă”, “marș de aici”, “marş acasă” (în condiţiile în care mai aveam de stat nişte ore până la sfârşitul programului). Cuvintele “marş”  şi “panaramă” au fost repetate de cel puţin 8-10 ori. La adresa mea, desigur. Dl.director a avut această ieşire de faţă cu producătorii şi cu colega mea de la externe  Cuvintele incalificabile pe care mi le-a adresat dl.Prisacariu şi atitudinea plină de dispreţ faţă de eforturile depuse de mine şi de colega mea de tură, mi-au provocat: tahicardie, dispnee şi creşterea tensiunii arteriale. Ataşez adeverinţa medicală de la cabinetul TVR , cu starea mea post-conflict. Menţionez că sunt o persoană sănătoasă, fără antecedente de natură cardiacă sau nervoasă.”  - se arată în sesizarea trimisă organizației noastre. 

Amintim că acest caz grav nu este singurul în care este implicat șeful știrilor, acesta a mai jignit și a avut un comportament huliganic și împotriva altor angajați din TVR, chiar în timpul unei ședințe de sumar atunci când a avut o nouă criză de nervi, dar și împotriva liderilor de sindicat (amănunte.aici:
Atitudine plină de aroganță și mitocănie a șefului de la Știri și a producătorului general în ședința CD din TVR: " Nu acordăm sporul de teren de 20 la sută pentru că nu știm cum să-l interpretăm!"
 
)

 Pe această cale, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind face un apel către toți angajații care sunt amenințați, agresați, înjurați etc. de diverși șefi cu apucături huliganice să ne sesizeze de urgență pe adresa comunicare@mediasind.ro pentru a putea reacționa în consecință.

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 26 august 2022