Comunicate‎ > ‎

Ședință extraordinară a Consiliului de Administrație, după ce au fost descoperite fapte grave de corupție în Televiziunea Națională!

postat 26 nov. 2020, 06:00 de Office Mediasind   [ actualizat la 26 nov. 2020, 06:01 ]
Săptămâna viitoare se va întruni CA pentru atragerea răspunderii președintelui-director general Doina Gradea și pentru sesizarea instituțiilor abilitate privind suspendarea șefei TVR


Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune va lua în discuție săptămâna viitoare,  în ședință extraordinară, o decizie privind angajarea răspunderii administratorului prevăzută de Art. 220 Cod Civil, precum și prin depunerea în instanță a unei acțiuni împotriva Președintelui-Director General al SRTv., Doina Gradea. Motivul acestei propuneri fără precedent puse pe masa CA o reprezintă managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituției, constatat prin Raportul Curții de Conturi nr.XI/40636/C.G.S./12.09.2019 și prin Procesul - verbal de inspecție încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanțelor Publice - Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară (D.G.I.E.F.) 

 La propunerea membrului CA, Monica Ghiurco, reprezentant al salariaților în CA, susținută de Karen Sebeși, reprezentant al salariaților, de prof. Sorin Iliesiu din partea PSD, dar  și  de reprezentanții PNL și  USR, ieri, 25 noiembrie 2020,  în ședința Consiliului de Administrație s-a convenit ca în cursul săptămânii viitoare să fie organizată o ședință extraordinară a  Consiliului de Administrație, pentru a se analiza și vota atragerea răspunderii administratorului Doina Gradea, pentru management defectuos și grave prejudicii aduse instituției.

Precizăm că inspectorii de control au constatat prejudicii și abateri grave care îndeplinesc elementele constitutive ale răspunderii civile, precum și ale răspunderii penale. Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu  MediaSind TVR au transmis opiniei publice, dar și membrilor CA încă din data de 12 noiembrie 2020, o informare cu titlul- Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! -  în care a semnalat faptul că, în urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum și de mai multe încălcări ale dispozițiilor legale!
Mai mult, președintele-director general, Doina Gradea, este acuzată că a plătit din fonduri publice, fără bază legală și/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei! – se mai  arată în Procesul Verbal al inspectiei! Conform aceluiași PV de inspecție, Ministerul Finanțelor va sesiza organele de cercetare penală!

Vă prezentăm aici Concluziile Procesului – Verbal de inspecție încheiat în data de 26.10.2020 și vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 26 noiembrie 2020


Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind