Comunicate‎ > ‎

Șefa TVR refuză să explice de ce a numit în funcție de conducere o persoană care a făcut reclamă mascată pe post unei firme medicale unde soția era director de marketing!

postat 11 oct. 2021, 01:19 de Office Mediasind   [ actualizat la 11 oct. 2021, 01:31 ]
“Vedeta” TVR a primit în condiții controversate și o emisiune de sănătate!

Având în vedere unele informații apărute pe grupul de comunicare Alternativa TVR și în  publicația   Catavencii.ro  privind activitatea angajatului Societății Române de Televiziune, Dorin Chioțea, și faptele prin care acesta încalcă grav deontologia profesională, Statutul Ziaristului din TVR, Regulamentul Intern, Contractul Colectiv de Muncă și Legea nr.41/1994, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a solicitat conducerii Televiziunii Române să răspundă la mai multe întrebări în baza Legii nr.544/2001 privind informațiile de interes public.
 După ce am constatat, cu mare nedumerire, că noul coordonator cu atribuții de Director al Departamentului Emisiuni și Știri Sportive, Dorin Chioțea, a fost numit într-o funcție a doua zi după ce publicase pe pagina de FB o adevărată odă (vezi foto 3) închinată directoarei Ramona Săseanu, am aflat că acesta a mai primit o recompensă, fiind desemnat, în condiții de totală netrasparență, să realizeze o emisiune medicală. Pentru toate acestea am solicitat următoarele informații de interes public:

1. Cine a făcut parte din comisia de selecție a programelor/ emisiunilor din noua grilă? (reprezentanți/funcții/compartimente)
2.  Care au fost criteriile profesionale și morale de selecție folosite de directorul general interimar, dna. Ramona Săseanu, pentru numirea dlui. Dorin Chioțea în funcția de coordonator cu atribuții de Director al Departamentului Emisiuni și Știri Sportive? În fișa de post au fost introduse și atribuții de PR în favoarea imaginii directorului general interimar?
3.  Care au fost criteriile de selecție a emisiunii medicale prezentate de dl. Dorin Chioțea, având în vedere scandalul de presă declanșat de către acesta în urma căruia imaginea TVR a fost prejudiciată în mod grav prin publicarea pe post a unei reclame mascate în favoarea unei firme de sănătate în care soția acestuia ocupa funcția de director de marketing?

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post-126/foto%20declaratie%20avere%20chiotea.jpg
Deși adresa a fost trimisă în data de 29 septembrie 2021, iar răspunsurile la aceste întrebări nu necesitau un timp mare de gândire, vineri, 8 octombrie 2021, directoarea interimară a TVR ne-a comunicat că informațiile solicitate nu pot fi transmise în termenul legal de 10 zile și că ar fi nevoie de o perioadă mai mare, și anume de 30 de zile! Practic, este vorba despre o tergiversare, pentru ca angajații, dar și opinia publică, să nu afle ce criterii profesionale, dar mai ales morale, au fost folosite pentru numirea unei persoane care, în trecut, a făcut campanie disimulată pe post unei firme private în care soția sa ocupa tocmai funcția de director de marketing
foto  declarație avere). Mai mult, compania respectivă i-a și mulțumit public angajatului TVR, după cum se poate observa în prima fotografie. 


Având în vedere aceste fapte grave comise într-o instituție plătită din bani publici și aflată în subordinea Parlamentului, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită public instituțiilor abilitate să cerceteze cu celeritate aceste posibile fapte de corupție.
 Cu acest prilej reiterăm invitația adresată angajaților TVR de a participa la Campania Campania #Vrem respect pentru angajații TVR
Așteptăm sesizări legate de abuzurile de orice fel din Platforma FairMediaSind pentru avertizorii din cultură și mass-media.


#vremrespectpentruangajatiiTVR!

Departament Comunicare MediaSind TVR
  București, 11 octombrie 2021