Comunicate‎ > ‎

Şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu, nu mai are voie să ocupe timp de trei ani o funcţie publică!

postat 1 feb. 2017, 01:43 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 feb. 2017, 03:26 ]
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, considerandu-l ca fiind nefondatrecursul formulat împotriva Sentinţei nr. 1291 din 23 aprilie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ. Hotărârea judecatorească confirmă, astfel, Raportul ANI privind starea de incompatibilitate a conducatorului Societăţii Române de Radiodifuziune - SRR, Ovidiu Miculescu(vezi aici). 

Întrucât decizia instanţei este definitivă, ea trebuie sa fie pusă în aplicare. De aceea, conform Legii ANI, şeful Radioului Public trebuie să fie demis de către Parlamentul Romaniei, pierzând, în mod automat, dreptul de a mai ocupa, pe o perioadă de trei ani, vreo funcţie în instituţiile publice.

Prin această sentinţă, justiţia certifică, practic, sesizarea depusă în urmă cu aproximativ patru ani, (vezi aici) de către membrul afiliat FRJ MediaSind, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, prin care se solicita cercetarea unei posibile stări de incompatibilitate a lui Ovidiu Miculescu, Presedinte-director general al  Radioului Naţional.

Trebuie sa precizăm ca  în data de 8.12.2015 Curtea de Apel Bucureşti a confirmat si un  Raport ANI  privind existenţa unui conflict de interese în care s-a aflat şeful SRR. Acesta şi-a semnat, în mod ilegal,  un contract de angajare intr-un proiect cu fonduri europene. Sesizarea a fost depusă la ANI  tot de SUS Radio România, procesul  aflandu-se acum în faza de recurs. (vezi aici)

Având în vedere această sentinţă, SRJ MediaSind solicită Parlamentului demiterea urgenta a lui Ovidiu Miculescu din fruntea SRR şi numirea unei conduceri profesioniste şi apolitice. (vezi aici)

Departament Comunicare SRJ MediaSind
foto Mediafax