Comunicate‎ > ‎

Șeful TVR a informat membrii Consiliului de Administrație că a obținut o păsuire de 11 luni de la Curtea de Conturi pentru măsura de intrare în legalitate a Comitetelor Directoare!

postat 1 feb. 2022, 08:35 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 feb. 2022, 09:09 ]
MediaSind TVR va depune o solicitare în baza Legii nr.544/2001 pentru a afla care sunt argumentele Curții de Conturi de a prelungi cu încă 11 luni funcționarea nelegală a Comitetelor Directoare din TVR!

În ședința Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, convocată în sesiune extraordinară pentru ziua de astăzi, 1 februarie, 2022 ora 16,00, președintele – director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, a afirmat că a obținut o prelungire a termenului – limită de respectare a măsurii impuse de CCR, de la 31 ianuarie 2022 la 31 decembrie 2022! Întrebarea i-a fost adresată de membrul CA Georgică Severin, în urma reacțiilor publice ale MediaSind pe tema nelegalității funcționării comitetelor directoare ale SRTV (amănunte aici: Începând de astăzi, 1 februarie 2022, deciziile comitetelor directoare din Televiziunea Română sunt lovite de nulitate! ).

Prezent la ședința CA, președintele SRJ MediaSind, Cristi Godinac, l-a întrebat pe președintele-general al TVR dacă poate pune la dispoziția partenerului social, sau măcar a membrilor CA un document scris, iar acesta a refuzat, reproșându-ne comunicatele de presă ale organizației transmise membrilor, în care criticam mai multe decizii ale fostei și actualei conduceri, cum ar fi cele privind procesele TVR împotriva MediaSind în care s-au plătit ilegal tot felul de case de avocatură,  sau despre  nerespectarea de către administrația TVR a unor sentințe rămase definitive cum ar fi cea privind anularea Codului Etic din TVR!

Precizăm că este cel puțin contradictorie dacă nu, abuzivă, clemența de care dă dovadă CCR, având în vedere faptul că în speța numirii membrii comitetelor directoare în conformitate cu prevederile art. 35 din Legea nr. 41/1994 până la data de 31 ianuarie 2022, conducerea TVR nu a depus nicio contestație la această măsură, iar în prezent nu a existat niciun un control de folow-up al Curții de Conturi care să constate și să decidă în consecință, conform atribuțiilor din Legea nr.94/1992! Ne punem întrebarea legitimă de ce a fost nevoie de o solicitare de păsuire a aplicarii măsurii din partea Curții de Conturi pentru încă 11 luni, când era mult mai simplu ca într-o ședință de CA să fie numiți membrii Comitetelor Directoare din București și din structurile teritoriale, așa cum prevede art. 35 Legea SRR și SRTV: “(1) Conducerea studiourilor teritoriale şi a celorlalte unităţi funcţionale autonome este asigurată de comitete directoare proprii, numite de consiliul de administraţie al societăţii respective, în limitele competențelor care le-au  fost delegate”: ( Numirea nelegală a Comitetelor directoare din TVR a fost atacată în instanță!)                                                                       

Pentru clarificarea acestei probleme, în cursul zilei de mâine, 2 februarie 2022, vom solicita în baza Legii nr.544/2001, conducerii SRTV, documentul prin care Curtea de Conturi a decis prelungirea unei măsuri privind funcționarea nelegală a comitetelor directoare al TVR. Fără să punem la îndoială existența acestui document, ne întrebăm care au fost resorturile și argumentele Curții de Conturi de a prelungi cu încă 11 luni  funcționarea ilegală a comitetelor directoare ale SRTV?

Departament Comunicare SRJ MediaSind                           

București, 1 februarie 2022