Comunicate‎ > ‎

Sentinţa definitivă care confirmă că SRR este instituţie publică!

postat 16 iun. 2015, 03:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 16 iun. 2015, 03:47 ]
Curtea de Apel Bucureşti a comunicat Decizia civilă nr. 2415/30.04.2015 prin care confirmă că Societatea Română de Radiodifuziune – SRR este instituţie publică şi că i se aplică prevederile Legii nr. 544/2001 privind obligaţia de a oferi informaţiile de interes public solicitate. Sentinţa este definitivă.

Prin această hotărâre, Curtea de Apel respinge recursul formulat de Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR  împotriva Sentinţei  Civile nr. 3021 pronunţată în data de 22 aprilie 2014 de către Tribunalul Municipiului București prin care obligă Radioul Public să pună la dispoziţia Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, mai multe contracte suspectate de acte de corupție încheiate prin intermediul unor persoane cu funcții de conducere în SRR și care dețin, în același timp,  diverse societăți comerciale.

Practic, administraţia Radioului Public nu mai are posibilitatea să refuze punerea la dispoziţia celor interesaţi a informaţiilor de interes public solicitate, aşa cum a procedat în dese rânduri. Din acest motiv, vă prezentăm cele două sentinţe comunicate de Tribunalul Municipiului Bucureşti şi de Curtea de Apel care consfinţesc acest drept. (vezi aici Sentinţa TMB si aici Decizia CAB) 

De menţionat  este că în motivare, Curtea de Apel Bucureşti răspunde şi asupra unui stil de lucru promovat de conducerea SRR, care tratează instituţia ca şi cum ar fi  propria moşie, iar pe salariaţi ca fiind  nişte  sclavi aflaţi la discreţia şefilor:  În urma analizării Raportului Curţii de Conturi privind activitatea economică din  Radioul Public, instanţa  apreciază  „SRR este finanţată şi supravieţuieşte doar pentru că este finannţată 94% din banii cetăţenilor, luaţi ca indivizi sau asociaţi colectiv, ca persoane juridice. Există, deci un interes public al plătitorilor de taxe şi impozite, în transparenţa unei instituţii care le cheltuie banii şi care desfăşoară teoretic un serviciu public, deci pentru servirea cetăţenilor."

Departament Comunicare FRJ MediaSind                          Bucureşti, 16 iunie 2015

 

 

Ċ
Office Mediasind,
16 iun. 2015, 03:44
Ċ
Office Mediasind,
16 iun. 2015, 03:44