Comunicate‎ > ‎

Serviciul condus de fosta vedetă, Mircea Radu, „din dragoste” dezinformează opinia publică: Conducerea TVR susține că nu va exista nicio sedință de CA pentru activitatea sefei TVR deși aceasta a fost deja convocată pentru data de 8 iulie!

postat 4 iul. 2020, 02:10 de Office Mediasind   [ actualizat la 4 iul. 2020, 07:52 ]
Într-un comunicat de presă transmis ieri, 3 iulie 2020, opiniei publice și angajaților Societății Române de Televiziune – SRTv, Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol condus de fosta vedetă  Mircea Radu, “din dragoste” față de conducere face mai multe afirmații false și denigratoare la adresa Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, susținând că organizația noastră minte și că nu ar fi legitimă în TVR!!!

 MediaSind a solicitat  membrilor CA să-și respecte   decizia luată prin convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație pentru analizarea managementului dezastruos al președintelui-director general Doina Gradea (vezi aici: MediaSind cere membrilor CA să-și respecte votul legat de convocarea ședinței de analiză a managementului dezastruos al șefei TVR ). În replică, Serviciul Comunicare atacă organizatia noastră susținând că  “MediaSind induce în eroare opinia publică, instituțiile statului și pe proprii membri de sindicat prin vehicularea de informații false”.  Textul mai susține că MediaSind nu ar cunoaște și nu ar  înțelege legea, deoarece “în cazul în care o treime sau mai mulți membri ai CA doresc organzarea unei ședințe extraordinare, aceștia trebuie să solicite, motivat, Presedintelui CA organizarea acesteia.” – susține Serviciul  Comunicare. Or, legea este foarte clară și permite acest lucru!

În continuarea textului apare bomboana pe colivă” a comunicatului: O ședință oficială înseamnă un consum inutil de resurse. Din bani publici.” Atunci ne punem întrebarea de ce mai e nevoie de Consiliu de Administratie? De ce Televiziunea Romana nu este condusă doar de Doina Gradea si de Mircea Radu?

 Precizăm că aceste afirmații au fost trimise presei după ce Doina Gradea a trimis membrilor CA convocarea pentru ședința de CA  din data de miercuri, 8 iulie 2020, ora 11,00,!! (vezi foto). Este de neînțeles faptul că în timp ce șefa TVR confirma, la cererea expresă a membrilor CA,  organizarea acestei sedinte pentru data de 8 iulie, Serviciul de comunicare transmitea public ca MediaSind minte și că nu va avea loc nicio sedință extraordinară de CA! Este o adevărată dovadă de schizofrenie comunicațională din care nimeni nu mai înțelege nimic. Această gafă uriașă ar trebui urmată de demisia șefei TVR și a consilierului său. Vezi aici comunicatul TVR: http://www.tvr.ro/televiziunea-romana-respinge-ferm-acuza--iile---i-minciunile-mediasind_28284.html#view

În apărarea sefei TVR comunicatul mai susține ca acesteia nu i se poate reproșa un management defectuos întrucât “de la instalarea în funcția de Președinte-director general a Doinei Gradea, Srtv a înregistrat profit net, după cum urmează: 2017 -  583 670.356 lei, în 2018 – 1996 496  lei, în 2019 – 86 637,85  lei” . Or, într-o instituție finanțată din bani publici să susții că din cei aproximativ 100 milioane de euro primiti anual de la buget, ai cheltuit  mai puțin din ei și ai dat bani înapoi la stat, nu înseamnă management performant ci unul chiar păgubos, în condițiile în care nu ai asigurat niciun leu pentru investiții studiourilor teritoriale și TVR Chișinău, iar dotarea tehnică din TVR este la limita supraviețuirii!

 Legalitatea și legitimitatea MediaSind în instituție, sunt obsesii ale șefei TVR Doina Gradea.  Prin Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol, aceasta răspândește în spațiul public atacuri denigratoare și minciuni, urmărind să acopere astfel situația dezastruoasă în care se află cea mai mare instituție de presă a statului, generată de un șir lung de ilegalități și acte de corupție.

Reamintim și lui Mircea Radu și Doinei Gradea că nu întotdeauna atacul este cel mai bun mijloc de aparare. În ce ne privește lucrurile sunt foarte clare: Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are personalitate juridică prin Sentinta nr.2782 din data de 12.04.2001, având membri în Televiziunea Română, Radio România, AGERPRES și mai multe instituții de media. Organizația a fost constituită în baza Legii sindicatelor nr.54/1991 ca sindicat național, format din mai mulți jurnaliști de la redacțiile bucureștene și din țară, sub denumirea Sindicatul Jurnaliștilor Profesioniști - SJP. Mai mult, în data de 13.04.2017 prin sentinta nr. 3486/2017 rămasă definitivă, a fuzionat prin absorbție cu Sindicatul din Televiziunea Națională, TVR SIND, preluând și calitatea de sindicat de unitate la nivel de SRTv! Aceste realități sunt confirmate de sentințe judecătorești în mai multe procese pierdute de TVR, dar și de Ministerul Muncii, care, în adresa nr. 105/IM/07.08.2019 a consfințit dreptul MediaSind de a-și reprezenta cei aproximativ 600 de membri din Televiziunea Națională. (amanunte aici: Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române! )

Diversiunile securistice ale conducerii TVR au fost demontate și de ITM București, prin recunoașterea și înregistrarea actului adițional la contractul colectiv de muncă din SRTV, încheiat în baza mandatului acordat Federației FAIR-MediaSind de același Sindicat Român al Jurnaliștilor MediaSind și de Sindicatul TVR Craiova, semnat chiar de Doina Gradea! A susține acum că ai semnat un contract cu o organizatie „nelegitimă” la nivel de TVR denotă nu numai incoerență și ipocrizie, ci și rea credință. Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare! 

În același comunicat din 3 iulie  se spune că organizația noastră  își arogă drepturi în mod ilegal, acționează în mod repetat și abuziv, subminând activitatea Televiziunii Publice. „Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică;”

Cu alte cuvinte, potrivit Doinei Gradea, asumarea, de către organizația noastră, a rolului de avertizor public, reclamarea abuzurilor și ilegalităților, a risipirii discreționare a fondurilor publice, fapte extrem de reale, dovedite prin decizii ale Curtii de Conturi sau în instanțe de judecată, prejudiciază imaginea TVR. Din păcate prestigiul acestei instituții este știrbit, cum am mai spus, de managementul dezastruos al actualei administrații.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind anunță că nu se va lăsa intimidat de acțiunile abuzive ale șefei TVR și a complicilor săi.  Organizația noastră va fi, în continuare, alături de oamenii pe care îi reprezintă, în spiritul Constituției, a Convențiilor OIM și directivelor europene din domeniul libertății de exprimare și a relațiilor de muncă.

Informăm, totodată, opinia publică că MediaSind va prezenta zilele următoare documente confirmate de sentințe judecătorești definitive care demonstrează jaful instituționalizat și faptele de corupție din Televiziunea Română. Din păcate, menținerea în funcție a Doinei Gradea cu protectia și complicitatea unor decidenți  politici, este un atac la adresa principiilor democratiei si statului de drept.

Departament  Comunicare SRJ MediaSind

București, 4 iulie 2020