Comunicate‎ > ‎

Serviciul de propagandă al administrației Gradea ignoră avizul negativ al DSP Cluj în cazul transmiterii Campionatului Mondial de Fitness pentru juniori!

postat 27 oct. 2020, 06:18 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 oct. 2020, 06:18 ]
Șefa TVR confundă instituția publică cu propriul SRL:

Serviciul de propagandă al administrației Gradea ignoră avizul negativ al DSP Cluj în cazul transmiterii Campionatului Mondial de Fitness pentru juniori!

Într-un comunicat de presă cu titlul Precizări al Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune,  condus de fosta vedetă Mircea Radu, administrația Gradea dezinformează, din nou, opinia publică, cu privire la legalitatea transmiterii pentru canalul TVR 3 a Campionatului Mondial de Juniori pentru Culturism, organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în data de 24 octombrie 2020, în incinta BT Arena Cluj. Totodată, în același comunicat de presă, Doina Gradea și Mircea Radu își acuză colegii de la TVR Cluj care au atras atenția despre pericolul contaminării angajaților stației că “au trecut peste prerogativele pe care le incumbă pozițiile ocupate în cadrul instituției, demersurile lor intersectându-se cu interesul unui sindicat nereprezentativ la nivelul SRTv”.

Față de afirmațiile fantasmagorice ale Doinei Gradea și Mircea Radu transmise prin Serviciul de Comunicare, Relații și Protocol angajaților SRTV prin rețeaua INTRANET, dar și publicului, facem următoarele precizări:

Afirmația că TVR a respectat legea este  contrazisă tocmai de către Direcția de Sănătate Publică din Cluj, Compartimentul AVIZE și AUTORIZARE care, prin adresa nr. 15999/23.10.2020 (foto),  anunță conducerea TVR că nu  acordă avizul pentru organizarea evenimentului sportiv din cauza situației sanitare din Cluj Napoca: ”Având în vedere evoluția alarmantă a situației epidemiologice actuale din Municipiul Cluj-Napoca, în condițiile transmiterii comunitare extinse, cu creșterea incidenței cazurilor pozitive, peste 3 la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică Cluj NU AVIZEAZĂ ȘI NU RECOMANDĂ, desfășurarea evenimentului sportiv, în actualul context pandemic. 

Totodată, conducerea SRTV a abuzat în funcție si prin  încălcarea Hotărârii Comitetului Director nr.683/08/10.2020 cu completările ulterioare prin HCD nr.717/14.10.2020 care prevăd că “(10)a)Producțiile/coproducțiile/preluările de evenimente/spectacole/competiții sportive, inclusiv evenimente speciale și producții destinate sărbătorilor, care nu sunt cuprinse în grilele cadru de programe, se vor realiza doar cu aprobarea Comitetului Director al SRTv.”  și “(10) c) În toate cazurile de mai sus producătorul se va asigura că organizatorul evenimentului a obținut avizele legale în vigoare.”

Mai mult, cuplul directorial Doina Gradea-Carla Tompea a fost informat oficial de conducerea TVR Cluj că nu au fost transmise avizele legale necesare pentru realizarea transmisiei. TVR Cluj nu și-a dat acordul pentru realizarea acestei transmisii cum era stipulat în Hotărârea de Comitet Director nr 757/22.10.2020, condiționând acest acord de primirea din partea producătorului delegat de Departamentul Emisiuni și Știri Sportive a tuturor avizelor necesare conform art.10 alin. c) din hotărârea de CD 683/08.10.2020, ceea ce nu s-a întâmplat până la începerea transmisiei!

Din nefericire, nu este prima dată când Doina Gradea folosește în interes personal  Serviciul de Relații Publice și Protocol transmitând în spatiul public  diverse minciuni și acuzații nefondate la adresa partenerilor sociali din Societatea Română de Televziune și a celor care au curajul să demaște abuzurile din instituția publică. Având în vedere sprijinul politic de care încă se bucură șefa TVR și acoliții săi, singura soluție pentru salvarea celei mai mari instituții de media din țară o reprezintă Justiția. Ne exprimăm încrederea că instituțiile abilitate for finaliza cu celeritate sesizările primite, iar persoanele care și-au bătut joc de Televiziunea Română vor răspunde în curând pentru toate faptele lor ilicite.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 27 octombrie 2020

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind în parteneriat cu CJI lansează prima platformă a avertizorilor publici din cultură și mass-media!