Comunicate‎ > ‎

Serviciul de Propagandă al șefei TVR dezinformează, din nou, opinia publică!

postat 20 ian. 2021, 03:21 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 ian. 2021, 03:21 ]
Deși Curtea de Apel București obligă  conducerea Televiziunii Române  să ofere explicații privind refuzul de a efectua  determinări de noxe în instituție, Serviciul de Comunicare susține, în mod fals,  contrariul!!

Într-un comunicat transmis presei, Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune dezinformează, din nou, opinia publică, susținând că  afirmația din comunicatul MediaSind TVR potrivit căreia, "Curtea de Apel Bucureşti obligă administraţia Gradea să explice de ce a pus în pericol sănătatea angajaţilor din Televiziunea Română!" este “falsă! În sprijinul afirmației sale, Serviciul de Comunicare susține că “ Decizia în discuție  priveşte un dosar pe Legea nr. 544/ 2001, şi nu obligă SRTv să aducă explicaţii, ci doar să pună la dispoziţia petentului anumite documente pe care, la data redactării răspunsului către acesta (MediaSind), televiziunea publică nu le primise de la instituţia emitentă.”

 Totodată, comunicatul prezintă, ca de fiecare dată, copy/paste, obsesiile șefei TVR privind “gravele  prejudicii de imagine care conțin amenințări, minciuni, atacuri la persoană, instigare pe care Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  le aduce constant Televiziunii Române”, anunțând, firesc, că „are dreptul, dar obligația, de a ne acționa în instanță.” Cu alte cuvinte, de a mai angaja, pe bani publici, cele mai scumpe case de avocatură din țarăcu scopul de a îngrădi libertatea de exprimare a unei organizații sindicale care are curajul să  prezinte membrilor săi și cetățenilor plătitori de taxe și impozite, abuzurile și faptele de corupție din serviciul public de televiziune.

Faptul că Serviciul de Comunicare al SRTV s-a transformat, de pe vremea când era condus de fosta vedetă Mircea Radu, într-un serviciu de propagandă al șefei TVR, Doina Gradea, nu mai este o surpriză pentru nimeni. Minciunile colportate în spațiul public, știute și de instituțiile care au responsabilități privind statutul SRTV,  sunt binecunoscute . Să dezinformezi, fără niciun pic de rusine, opinia publică, susținând că o decizie a Curții de Apel nu obligă instituția să ofere explicațiile privind lipsa determinărilor de noxe din TVR,deși documentul prezintă, clar, contrariul,  este dovada căderii în derizoriu a acestui compartiment, condus acum  de fosta jurnalistă  de la Prima TV, Nicoleta Gavrilă. (amănunte aici).

Așa cum se poate observa chiar din dispozitivul Hotărârii nr.1614/2020, conducerea TVR este obligată să explice, printre altele,  și de ce a omis să efectueze determinări de noxe și pentru toți  factorii de risc, și nu doar care țin de  măsurarea  radiațiilor de câmp magnetic din instituție. De ce Doina Gradea și acoliții săi, punând  în pericol sănătatea angajaților,  nu au dispus efectuarea  măsurătorilor pentru:  suprasolicitare neuropsihică, zgomote, trepidaţii, temperatură neadecvată, umiditate improprie, curenţi de aer, praf, microorganisme, factori biologici sau microbiologici periculoşi, luminozitate inadecvată.

 Iată ce spune instanța în hotărârea de fond, rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel din data de 18 ianuarie 2021:

 „Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulata de reclamantul SINDICATUL ROMÂN AL JURNALIŞTILOR MEDIASIND, în contradictoriu cu pârâta SOCIETATEA ROMANA DE TELEVIZIUNE, având ca obiect comunicare informaţii de interes public (Legea Nr.544/2001). Obligă pârâta să comunice reclamantului informatiile solicitate prin adresa nr. 10800/02.10.2019, in sensul de a răspunde la întrebările nr. 1 şi 2, cu referire la rezultatele al determinărilor de noxe, respectiv factorii de risc neluati in calcul la aceste determinări şi motivele acestei omisiuni....( amanunte  aici)

Ca urmare a refuzului conducerii SRTV de a oferi informațiile solicitate, Sindicatul Român al jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa, MediaSind TVR, vor sesiza instituțiile abilitate pentru cercetarea  penală a Doinei Gradea și a Nicoletei Gavrilă care, cu bună știință, au ignorat o decizie definitivă a instanței de judecată. Totodată, organizația noastră reiterează cererea adresată Parlamentului, privind  demiterea de urgență a actualei conduceri și numirea în fruntea Televiziunii Române a unor profesioniști care să respecte instituția, publicul, dar și angajații.

Departament Comunicare SRJ MediaSind

București, 20 ianuarie 2021

Alătură-te Campaniei #VremRespectÎnTVR

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind