Comunicate‎ > ‎

SRJ MediaSind convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru a stabili calendarul acţiunilor greviste în AGERPRES!

postat 1 iul. 2019, 01:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 iul. 2019, 03:05 ]
Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind întrunit astăzi, 1 iulie 2019, a decis convocarea Adunării Generale  în sesiune extraordinară,în data de 11 iulie 2019, ora 11,00, la sala de şedinţe din AGERPRES,  pentru a analiza oportunitatea declanşării unor acţiuni greviste în Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Din informaţiile pe care le deţinem, din cauza restricţiilor bugetare, în data de 10 iulie 2011 angajații AGERPRES vor primi salariile diminuate cu 15% din cauza neplății sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.

 
SRJ MediaSind precizează că acest spor a fost acordat începând cu luna noiembrie 2018 ca urmare a constatării de către specialiștii Direcției de Sănătate București și ai Institutului Național de Sănătate a mai multor noxe care pun în real pericol sănătatea angajaților din cea mai mare agenție de presă a statului. Practic, acei bani care erau folosiți de angajați pentru refacerea sănătății sunt acum tăiați, în condițiile în care agenția nu deține sumele necesare pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și pentru  a înlătura noxele depistate.

Precizăm că propunerile  SRJ MediaSind  înaintate Consiliului Director încă din data de 27 mai 2019 (amănunte aici), privind restructurarea/reorganizarea agenţiei în baza unor principii echitabile, de sus în jos, începând cu renunţarea la o funcţie de director general adjunct, transformarea direcţiilor în servicii şi eliminarea/comasarea birourilor, care ar fi diminuat considerabil cheltuielile instituției, nu au fost luate în considerare.

Este rușinos pentru guvernanți  să ia o astfel de măsură chiar în anul în care Agenția Națională de Presă AGERPRES sărbătorște 130 de ani de la înființare. Angajații săi sunt „premiați” într-un moment aniversar prin reducerea veniturilor salariale cu 15 %.

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor! #Demnitate!

Departament Comunicare SRJ MediaSind

Bucureşti, 1 iulie 2019