Comunicate‎ > ‎

SRJ MediaSind susține Echipa FAIR-MediaSind în competiția pentru alegerea reprezentanților salariaților în CA al Radio România!

postat 6 nov. 2021, 07:00 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 nov. 2021, 07:01 ]

„Alege gândind, alege Echipa FAIR-MediaSind” este sloganul celor doi candidați pentru CA, Răzvan Dumitrescu și Alin Pop!

 Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, cea mai mare organizație națională a lucrătorilor din mass-media, îi susține ferm pe jurnaliștii  Răzvan Dumitrescu, președintele Filialei Sindicatul Liber MediaSind -  Radio România,  și pe Alin Pop, reprezentant al Sindicatului Liber din SRR, pentru cele două locuri de reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune – SRR.

De fiecare salariat depinde acum de cine dorește să fie reprezentat în cel mai important for de conducere al Radiodifuziunii Române. De cei care, de-a lungul timpului, au demonstrat că interesul personal este mai important decât cel colectiv, sau de o echipă energetică și curajoasă care este sprijinită de cele mai importante organizații naționale și internaționale din mass-media și care confirmă, prin fapte, nu prin vorbe, că vrea și

poate să-și apere colegii de abuzurile oricărei administrații despotice!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind  este membru  - fondator al singurei federații reprezentative din Cultură și Mass-Media, Federația FAIR-MediaSind, organizație afiliată la Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor, UNI GLOBAL UNION și, pe plan național, la Confederația CNSLR-Frăția.

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind

 București, 6 noiembrie 2021, ora 16,01

Vă prezentăm în continuare primul mesaj oficial al campaniei pentru alegerea

 Echipei  FAIR - MediaSind -  Răzvan Dumitrescu, realizator SRR – București și  Alin Pop, redactor SRR - Cluj:

 

Federația FAIR-MediaSind

prin sindicatele afliliate din Radio România

SRJ MediaSind- Filiala Radio, Sindicatul Liber din SRR,

Sindicatul Național din Cultură FAIR și Sindicatul SINDSAL

 

Vă chemăm alături în proiectul de a schimba drumul pe care va merge Radio România în perioada următoare, mai ales după un an în care am fost forțați să participăm la Festivalul Premierelor Negre” în SRR. Cu ajutorul vostru, următoarea ediție nu trebuie să își mai găsească organizatori.

Este pentru prima dată când:

-           bugetul aprobat de Consiliul de Administrație al SRR nu a prevăzut sumele necesare pentru achitarea tuturor drepturilor salariaților, 

-           zeci de colegi care au avut încheiate contracte pe perioadă determinată au rămas fără locuri de muncă,

-           nu a fost semnat noul Contract Colectiv de Muncă, iar în 90 de zile de la încetarea stării de alertă este posibil să pierdem drepturile din CCM, dacă nu vom avea împreună capacitatea de a negocia un nou contract,

-           nu au fost plătite prime pentru Paște și pentru Ziua Radioului,

-           nu sunt plătite la timp salariile angajaților SRR!

În această perioadă încărcată de incertitudini, salariații Societății Române de Radiodifuziune sunt chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Consiliul de Administrație al SRR.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind vă propune un program coerent pentru schimbarea în bine a situației Radioului Public și a salariaților SRR, prin capitole importante: Fondul de salarii, Contractul Colectiv de Muncă și Planul de carieră

Astăzi vă propunem o analiză referitoare la inflație și la indicii puterii de cumpărare a salariaților din SRR.

Pentru că în bugetele aprobate de Consiliul de Administrație al SRR nu au fost alocate sumele necesare pentru creșterea fondului de salarii cel puțin în raport cu inflația, doar în ultimii patru ani puterea medie de cumpărare a salariaților din SRR a scăzut cu 16,8%.

(conform interpretării datelor referitoare la rata inflației publicate de Institutul Național de Statistică -– rata inflației pentru 2021 este doar o estimare raportată la luna septembrie)

În consecință, dacă analizăm datele prezentate anterior, cel puțin

36%

este necesarul de creștere a fondului de salarii în bugetul Radioului Public în următorul mandat al membrilor Consiliului de Administrație, pentru ca salariații să revină la puterea de cumpărare din 2017.

Avem nevoie de reprezentanți ai salariaților în CA al SRR care să poată susține obiectivele Federației Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, iar aceștia sunt candidații celei mai puternice structuri sindicale din Radio România, din care fac parte SRJ MediaSind, Sindicatul Liber din SRR, Sindicatul Național din Cultură FAIR și SINDSAL.

Alege gândind, AlegeEchipa FAIR-MediaSind!

                                                                        VOTEAZĂ

 

                                         Răzvan DUMITRESCU                       Alin POP   

                                   Realizator SRR București                 Redactor SRR Cluj

Ċ
Office Mediasind,
6 nov. 2021, 07:00