Comunicate‎ > ‎

STATUL DE DREPT SE DĂ ÎN RATE?

postat 1 mar. 2012, 04:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 mar. 2012, 04:31 ]
   Este întrebarea pe care Coaliţia Naţională pentru Statul de Drept  o adresează decidenţilor politici şi societăţii civile. Răspunsul este aşteptat în data de 21 martie 2012, la Bucureşti, în cadrul unei audieri publice naţionale (Hotel Royal Bucureşti, ora 15.00).

    Campania încearcă să identifice soluţii care ar putea permite plata drepturilor câştigate de salariaţii bugetari  prin hotărâri judecătoreşti – altele decât cea impusă prin legea care eşalonează aceste plăţi până în anul 2016.
În cadrul audierii publice din data de 21 martie 2012, politicienii, reprezentanţii societăţii civile, precum şi orice altă persoană interesată sunt invitaţi să-şi exprime opiniile cu privire la soluţiile propuse de coaliţie: fie abrogarea legii de eşalonare, fie compensarea sumelor datorate prin scutirea de impozitul pe venit sau emiterea unor bonuri de tezaur pentru bugetarii care au obţinut hotărâri judecătoreşti.

    Opiniile colectate prin procedura de audiere publică vor fi sintetizate într-un raport întocmit de o comisie de experţi neutră, echidistantă şi independentă. Raportul comisiei de experţi va fi înaintat ulterior decidenţilor politici: parlament, guvern şi ministere de specialitate.

    Legea privind eşalonarea plăţilor până în 2016, adoptată la sfârşitul anului trecut, a fost declarată constituţională, ajungându-se astfel ca, unele hotărâri judecătoreşti, să fie aplicate abia după 8 ani de la momentul în care au devenit executorii. Coaliţia Naţională pentru Statul de Drept respectă decizia Curţii Constituţionale, dar consideră că, odată precedentul creat, nu există garanţia că acest termen nu va fi prelungit şi ulterior.

    Î
n consecinţă, campania iniţiată de Coaliţia Naţională pentru Statul de Drept, în parteneriat cu Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Academia de Advocacy şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind se constituie într-un exerciţiu democratic fundamental, prin care societatea civilă îşi îndeplineşte rolul său de mecanism reglator al deciziilor politice care afectează viaţa socială şi economică a cetăţenilor.

01.03.2012                           

Persoane de contact: Mihaela Caterinici  - 0721465513; Emilian Avrămescu - 0724239879

PARTENERI AI COALIŢIEI NAŢIONALE PENTRU STATUL DE DREPT

 Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ
www.fsli.ro

Academia de Advocacy
www.advocacy.ro

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind
www.mediasind.ro
 Lista partenerilor rămâne deschisă până la data de 15.03.2012
ĉ
Office Mediasind,
1 mar. 2012, 04:29
ĉ
Office Mediasind,
1 mar. 2012, 04:28
ĉ
Office Mediasind,
1 mar. 2012, 04:29
Comments