Comunicate‎ > ‎

Tribunalul Bucureşti a admis cererea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti din AGERPRES!

postat 9 nov. 2011, 06:01 de Office Mediasind   [ actualizat la 9 nov. 2011, 06:25 ]
Tribunalul Municipiului Bucureşti a admis cererea depusă de Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti pentru  acordarea unui termen în procedură de urgenţă pentru procesul intentat de organizaţie privind anularea noului Regulamentului Intern, a noilor criterii de evaluare şi a  Codului de Conduită! Astfel, TMB a transmis astăzi o nouă citaţie prin care anunţă părţile că procesul va începe în data de 30 noiembrie a.c. (vezi documentul atasat)

 

    Noile prevederi din Regulamentul Intern au fost introduse în mod abuziv de către administraţia Roşca, prin încălcarea normelor din Codul Muncii, Legea Dialogului Social, Contractul Colectiv de Muncă din Mass-media şi Contractul Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES. Prin noile dispoziţii, salariaţii celei mai mari agenţii de presă din ţară sunt transformaţi practic în sclavii conducerii interimare a ANP AGERPRES.

     De asemenea, în ceea ce priveşte procesul intentat de conducere împotriva reprezentativităţii SJP la nivel de agenţie, menţionăm că acest demers nu are obiect întrucât negocierea contractului colectiv de muncă pentru perioada 2011 – 2013 a fost efectuată în baza Sentinţei civile de reprezentativitate a Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, sentinţă care trebuie reînnoită abia în anul 2013!

    
Î
n altă ordine de idei,  pentru clarificarea unor acuzaţii aduse SJP de către directorul de resurse umane, aveţi în ataşament un extras din Programul de formare profesională a angajaţilor din ANP AGERPRES, document înaintat oficial chiar de către acesta  membrilor Comisiei Paritare şi din care rezultă suma care a fost bugetată pentru plata, din banii agenţiei,  a masteratului directorului Marian Iordan.

 
Biroul Executiv al Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti
ą
Office Mediasind,
9 nov. 2011, 06:01
Comments