Comunicate‎ > ‎

Tribunalul Bucureşti a respins cererea şefului Radioului Public de anulare a Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media!

postat 24 nov. 2014, 01:56 de Office Mediasind   [ actualizat la 24 nov. 2014, 01:57 ]
Tribunalul Municipiului Bucureşti a respins cererea  depusă în data de 2 aprilie 2013 de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu,  împotriva Federaţiei  Române a Jurnaliştilor MediaSind, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Patronatului Presei din România ROMEDIA şi Uniunii Naţionale a Patronatului  Român, pentru anularea prevederilor  Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media (vezi aici). 

Este foarte important de menţionat  faptul că instanţa a admis şi cererea FRJ MediaSind pentru  sesizarea Curţii Constituţionale  în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 40/2011 (Codul Muncii) şi a Legii nr. 62/2011 (Legea Dialogului Social). Aceste acte normative  au creat un adevărat dezastru pe piaţa muncii, limitând drastic drepturile salariaţilor pe care i-a transformat în sclavi moderni.

În temeiul acestei hotârâri, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind face un apel public către toţi angajaţii din mass-media, inclusiv pentru cei din Societatea Română de Radiodifuziune, să solicite în instanţă acordarea sporurilor din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media pentru ultimii trei ani. Este vorba despre  sporul de fidelitate de 25%, diferenţa de 25% pentru salariul minim pe ramură, coeficienţii de ierarhizare pentru studii, la care se adaugă sporurile prevăzute de Codul Muncii (sporul de vechime).

FRJ MediaSind reiterează solicitarea făcută clasei politice încă din data de 23 octombrie 2013 de a stopa abuzurile administraţiei Miculescu împotriva angajaţilor din Societatea Română de Radiodifuziune, instituţie publică de interes strategic. (vezi aici apelul)

 

Comitet Executiv FRJ MediaSind         Bucureşti,24 noiembrie 2014