Comunicate‎ > ‎

Tribunalul București obligă administrația Gradea să facă publice cheltuielile efectuate de TVR în pandemie!

postat 13 oct. 2020, 01:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 oct. 2020, 03:13 ]
http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000921761&id_inst=3
Tribunalul Municipiului București a admis cererea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind în urma refuzului președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, de a prezenta cheltuielile făcute în perioada stării de urgență (foto).

Motivul refuzului șefei TVR de a prezenta cheltuielile publice a fost unul cel puțin halucinant și anume că organizația a ales să trimită aceleași întrebări și același model transmis de Curtea de Conturi tuturor instituțiilor publice, acuzând organizația noastră că a violat corespondența dintre TVR și Curtea de Conturi și că se substituie activității instituției de control (vezi adresa SRTv) !

Șefa TVR nu s-a oprit doar la acuzarea organizatiei noastre ca i-ar fi violat corespondența! Momentul său umoristic a continuat, în mod demagogic, cu amenințări de plângeri penale la adresa MediaSind, pentru fapte care, așa cum foarte bine știe si ea, nu există.

Iată că acum, justiția i-a mai dat o palmă și a constatat că Doina Gradea a încălcat legea prin decizia de a secretiza cheltuielile efectuate din bani publici. De altfel, nu am fost singurii care au reclamat inconștiența conducerii TVR în timpul pandemiei și lipsa  măsurilor pentru protecția sănătății angajaților, Chiar zilele trecute, cunoscutul jurnalist TV Adelin Petrișor, într-o avertizare publică, a tras un semnal de alarmă privind protecția sănătății angajaților (amănunte aici: Jurnaliștii tv nu mai suportă inconștiența politrucilor din fruntea Televiziunii Naționale: „TVR, armata cu 1000 de generali și o singură ordonanță”). Replica șefei TVR, Doina Gradea, a fost incredibilă, în loc să rezolve problema semnalată, cu un tupeu inimaginabil, l-a apostrofat și amenințat pe jurnalistul TVR pe motiv că  postarea sa ar fi  produs prejudicii de imagine TVR!!! (amănunte aici: Adelin Petrişor, „certat“ de Doina Gradea după ce jurnalistul a criticat public TVR: Nu m-ar mira să mă bage repede-repede într-o procedură disciplinară)

Este de neînteles pentru noi de ce Doina Gradea este, contrar art. 16 din Constitutie, ,,mai presus de lege”. Altfel nu putem să ne explicam cum, în ciuda săvârșirii, în mod repetat, a numeroase abuzuri și ilegalităti care afectează atât interesul public dar și situația salariaților, se află încă la conducerea celei mai mari instituții de presă a statului român. Deja pe rolul parchetelor există mai multe sesizări pentru atragerea răspunderii penale a administrației Gradea privind cheltuirea discreționară a fondurilor publice (amănunte aici - MediaSind TVR a solicitat DNA anchetarea jafului descoperit de Curtea de Conturi în Televiziunea Națională! )

Cerem încă o dată Parlamentului României să instaureze de urgență un management profesionist la SRTV, care să asigure condiții normale de muncă pentru salariați și un climat de transparență și legalitate, pentru a servi cu bună credință interesul public!

Departament Comunicare MediaSind TVR                              

București, 13 octombrie 2020