Comunicate‎ > ‎

Tribunalul Dolj confirmă abuzurile fostei șefe interimare a TVR împotriva angajaților de la TVR Craiova!

postat 20 iun. 2022, 00:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 iun. 2022, 01:35 ]
https://portal.just.ro/63/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6300000000275268&id_inst=63
Instanța a dispus anularea Ordinului emis de Ramona Săseanu împotriva fostului coordonator al Redacției Șiri, precum și  plata despăgubirilor bănești !

Tribunalul Dolj a admis contestația membrului MediaSind TVR Craiova, Tiberius Daniel Mușuroi, pentru anularea Ordinului de Serviciu nr. C/848/23.09.2021 emis de fosta director general interimar a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, prin care aceasta a decis abuziv schimbarea fostului coordonator al Redacției Știri și Sport cu o persoană apropiată ei. Totodată, instanța a obligat SRTV la plata despăgubirilor bănești egale cu diferența dintre salariul de jurnalist TV senior pentru perioada 24.09.2021-15.03.2022, sume indexate, majorate și reactualizate la data plății, precum și plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Sentința este executorie și poate să fie atacată cu apel. 

Tribunalul Dolj confirmă prin Hotărârea luată abuzurile pe care Sindicatul Român al Jurnaliștilor – Filiala MediaSind TVR le-a semnalat încă de la numirea, constatată nelegală de către Curtea Constituțională, a fostei director general interimar al TVR, Ramona Săseanu. MediaSind TVR a semnalat încă din data de 23 septembrie 2021 că deciziile luate de Ramona Săseanu  împotriva conducerii TVR Craiova – destituirea fostei directoare Anca Dindirică și a fostului Redactor Șef Tiberius Mușuroi - sunt acte de răzbunare împotriva foștilor săi șefi de la studioul teritorial și pot deveni  din punct de vedere legal, elemente constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu.  Din acest motiv, aceste fapte au fost sesizate public și Parchetului General, după cum se observă în acest link: MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română

Din nefericire, acesta nu a fost  singurul abuz pe care l-a comis fostul directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituției pentru a hărțui, prin diverse controale denumite ad-hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Numai că în urma tuturor controalelor trimise la ordinul Ramonei Săseanu, nu s-a descoperit nicio neregulă! Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a folosit Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Protocol al instituției în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR și cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizații! 

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/comunicate-1/_draft_post-158/ramona%20saseanu%20politic.jpg
În scurta perioadă în care și-a exercitat atribuțiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit cu prisosință că nu are capacitățile profesionale și manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituție de presă din România, Televiziunea Națională. Pe lângă tot felul de decizii controversate, în plină stare de alertă a pus în pericol sănătatea angajaților instituției prin anularea deciziei de a se permite lucrul în regim de muncă la domiciliu, și-a protejat colegii din sindicatul de casă al administrației Gradea unde a ocupat funcția de vicepreședinte, și-a angajat avocatul personal de la Craiova, deși prevederile OUG nr 26/2012 interzic acest lucru. (amănunte aici: 
Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!  )

Din nefericire pentru angajații instituției de presă, cu sprijinul unor persoane importante din PNL, aceasta coordonează în prezent întreaga politică editorială a postului național de televiziune, ocupând funcția de Producător General! Este inadmisibil ca o persoană care și-a dovedit maxima incompetență, să ocupe această funcție, în dispreț total față de lege, față de angajați dar, nu în ultimul rând, față de public.

În concluzie, MediaSind solicită recuperarea prejudiciilor produse membrilor noștri de sindicat, dar și instituției publice de presă, de către această persoană numită și menținută politic în funcție.

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 20 iunie 2022