Comunicate‎ > ‎

TVR și sindicatul șefilor acționați în judecată pentru diminuarea drepturilor angajaților!

postat 12 mar. 2019, 06:36 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 mar. 2019, 06:48 ]
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în justiție  Societatea Română de Televiziune și sindicatul de casă al administrației, Sindicatul pentru Unitatea Salariaților Tv - SPUSTv, pentru anularea prevederilor Actului Adițional nr. 2 la Contractul Colectiv de Muncă din instituție, document care diminuează drepturile legale pentru salariații care efectuează deplasări în interes de serviciu.

În cererea de chemare în judecată (foto), SRJ MediaSind arată faptul că această tranzacție semnată de președintele-director general, Doina Gradea și de un vicepreședinte cu atribuții de președinte interimar al SPUSTv, conţine clauze care diminuează în mod flagrant drepturile minimale prevăzute pentru  toți angajaţii din TVR în HG nr. 714/2018 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în interesul serviciului.

SRJ MediaSind solicită instanței să anuleze clauzele semnate, astfel încât, salariaților SRTV să li se aplice prevederile mai favorabile, și anume, cele din HG 714/2018.

Având în vedere faptul că SPUSTv nu mai deținea numărul legal de membri pentru a negocia CCM și nici nu îndeplinea condițiile legale privind calitatea de reprezentant,  până la finalizarea acestui proces,  SRJ MediaSind şi filiala sa, MediaSind TVR, solicită conducerii instituției  să nu aplice  clauzele abuzive din  Actul aditional nr. 2 şi să acorde tuturor angajaţilor Televiziunii naţionale drepturile prevăzute în HG 714/2018, şi anume alocatia de cazare în cuantum de 230 lei pe zi fără prezentarea documentelor justificative, în conformitate cu prevederile art.1 alin. 4.

SRJ MediaSind atrage atenţia că, în conformitate cu prevederile art. 5 din HG 714/2018 ,

 "Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri atrage, după caz, în condițiile legii, răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală a celor vinovați."

În acest proces, SRJ MediaSind este reprezentată de către Casa de avocatură coordonată de av. Dan Iordache.

Departament Comunicare SRJ MediaSind, 

Fliliala MediaSind TVR

                                               Bucureşti, 12 martie 2019