Comunicate‎ > ‎

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, partener în proiectul ReStart - pentru un jurnalism de calitate!

postat 17 mai 2016, 02:42 de Office Mediasind   [ actualizat la 17 mai 2016, 03:30 ]
Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
a devenit de astăzi, 17 mai 2016, partener oficial în cadrul proiectului ReStart - pentru susţinearea unui jurnalism de calitate. Acordul de parteneriat a fost semnat de către prof.univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universităţii Aurel Vlaicu şi Cristi Godinac, preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind (foto). 

Proiectul ReStart a fost lansat  anul acesta, la 3 mai, de către SRJ MediaSind cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul  The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor,  şi care se adresează studenţilor din universităţile românești ce vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate. 

Proiectul urmăreşte ca  studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin  redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video.

 Studenţii care vor fi selectaţi să participe la proiect vor primi legitimaţii de voluntari AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naţionali/internaţionali, pe site-urile universităţilor participante, și vor fi promovate în presă.

Universităţile şi instituţiile de presă care doresc să se alăture proiectului, care se va desfășura timp de un an, în perioada 3 mai 2016 - 3 mai 2017,  ne pot contacta la adresa de mail: restart@mediasind.ro, până la data de 1 iunie 2016.

Înfiinţată în anul 1990, Universitatea de stat Aurel Vlaicu din Arad "reprezintă o instituție cu o misiune asumată pe educație și cercetare științifică, în spiritul idealului european al unei societăți, centrată pe cunoaștere, o universitate a mileniului al treilea - susţine rectorul Universităţii."

 Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media al proiectului ReStart.

Foto: Ioan Weisl, corespondent AGERPRES.

Departament Comunicare SRJ MediaSind                                         Bucureşti, 17 mai 2016