Comunicate‎ > ‎

Universitatea "Ovidius" din Constanţa, partener al proiectului Restart- pentru un jurnalism de calitate!

postat 20 mai 2016, 04:41 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 mai 2016, 04:42 ]
Universitatea "Ovidius" din Constanţa
a devenit  partener oficial în cadrul Proiectului ReStart - pentru un jurnalism de calitate.  Acordul de parteneriat a fost semnat astăzi, 20 mai 2016, de către rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, prof.univ.dr.Sorin Rugină şi preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac (foto).

Proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate  a fost lansat  anul acesta, în data 3 mai, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei,fiind inspirat de conceptul  The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor. Proiectul se adresează studenţilor din universităţile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate. Proiectul–pilot  a fost lansat  la Universitatea Danubius din Galaţi împreună cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, în urmă cu doi ani (vezi aici).  În acest timp,  studenţii instituţiei au fost familiarizaţi de către  specialişti AGERPRES şi MediaSind cu principiile profesiei de jurnalism şi cu normele Codului Deontologic al Jurnalistului. Având un real succes, proiectul a fost exptins acum şi la celelalte universităţi din ţară.  

ReStart urmăreşte ca  studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin  redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video.

Studenţii care vor fi selectaţi să participe la proiect vor primi legitimaţii de voluntari AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naţionali/internaţionali, pe site-urile universităţilor participante, și vor fi promovate în presă. Cele mai bune materiale vor fi premiate!

Universităţile şi instituţiile de presă care doresc să se alăture proiectului, care se va desfășura timp de un an, în perioada 3 mai 2016 - 3 mai 2017,  ne pot contacta la adresa de mail: restart@mediasind.ro, până la data de 1 iunie 2016.

 Universitatea Ovidius din Constanţa este o instituție de învățământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licență, masterat și doctorat de calitate, recunoscută de instituții de acreditare naționale și internaționale cu grad de încredere ridicat.  Cu peste 15.000 de studenți, Ovidius este cea mai mare universitate europeană la Marea Neagră.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1927, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media al proiectului ReStart. 

Departament Comunicare SRJ MediaSind                                         Constanţa, 20 mai 2016