Comunicate‎ > ‎

Viața angajaților Televiziunii Române este zilnic pusă în pericol deoarece instituția funcționează cu doi pompieri iar instalațiile de stins incendiile sunt nefuncționale!

postat 20 oct. 2021, 23:32 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 oct. 2021, 23:41 ]
Salariații TVR sunt hotărâți să intre în greva foamei până la soluționarea cercetării disciplinare a șefului lor, întrucât nu vor să fie făcuți răspunzători de producerea eventualelor accidente


În data de 20 iulie 2021, mai mulți angajați ai Formației de Intervenție, Salvare și Prim-Ajutor care deservesc sediile Societății Române de Televiziune din strada Dorobanți, Moliere, Doctor Felix și Jilava, au sesizat-o pe Ramona Săseanu, director general interimar, de situația gravă  care pune în pericol viața angajaților instituției, întrucât TVR a rămas fără instalații funcționale de stins incendii. Mai mult, aceștia solicitau conducerii TVR să intervină de urgență și să pună capăt comportamentului abuziv al șefului formației, Robert Woytovict, care îi consideră pe subalterni “slugi incompetente”.(amănunte aici: MediaSind cere conducerii Televiziunii Române să nu mai pună în pericol viața angajaților instituției! )

După  3 luni de la sesizare,  angajații au tras un nou semnal de alarmă către MediaSind TVR,  susținând că situația a devenit extrem de gravă, viața angajaților TVR fiind pusă zilnic în pericol din cauza incompetenței șefilor: “De o săptămână avem o situație extrem de gravă, una ce nu a mai fost întâlnită în ultimii 30 de ani. Una dintre ture funcționează cu doi pompieri!!! În teorie, pentru că în practică de toată televiziunea se ocupă DOAR UNUL SINGUR! Celălalt e la stația de avertizare. Dacă se întâmplă vreun incendiu instituția este neacoperită în totalitate. Pereș Gheorghe (Șef Serviciu Logistică din SRTV– n.n.:  Conducerea TVR a făcut achiziții de peste un milion de lei, prin încredințare directă, de la o firmă din Călărași. Șeful serviciului care beneficiază de aceste achiziții este un fost angajat al respectivei firme!) știe de situația asta, dar o acceptă și nimeni nu își asumă nimic. Și pe celelalte ture situația este oarecum asemănătoare, în sensul că sunt zile cu doar doi pompieri. Sunt mai rare, dar sunt. Vă mulțumesc. PS- Se pregătesc răzbunări crunte după ce se va termina cercetarea disciplinară a dlui. Robert Woytovict. Planul este făcut, din ce spun sursele noastre. Urmează să facem armata din nou. Alarme de noapte, teste fizice, amenințări din partea lui Pereș Gheorghe că dacă nu facem față vom fi mutați. Unde, doar el știe...” – se arată în sesizare.

Mai mult, abuzurile de care a fost acuzat șeful Formației de Intervenție, Salvare și Prim-Ajutor, Robert Woytovict au rămas nesancționate de către conducerea interimară, așa cum, de altfel, au prevăzut în memoriu chiar subordonații săi: „De asemenea, o lungă perioadă de timp, orice posibilitate de a ne îndrepta cu plângerile noastre către sindicat a fost blocată de faptul că dl Woytovict era simultan și lider sindical, în timp ce soția sa este vicepreședintele sindicatului din care, încă, facem parte, astfel încât orice sesizare legată de comportamentul lui ar fi fost analizată de soția sa. Climatul de lucru a devenit unul aproape imposibil de suportat, ajungând să împartă colegii între „proști” și „deștepți” după bunul plac, încălcând astfel toate normele de bună înțelegere între colegi, situație care are nevoie de o rezolvare urgentă.”

 Pe lângă grave carențe manageriale, șeful compartimentului este acuzat că a impus un program de lucru care determină ca  Formația de Intervenție, Salvare și Prim-Ajutor să devină nefuncțională, întrucât în multe zile sunt doar doi oameni pentru intervenție pe o tură în sediul central.

Angajații sunt hotărâți să intre în greva foamei până la soluționarea cercetării disciplinare a șefului lor, întrucât nu vor să fie făcuți răspunzători de producerea eventualelor accidente.

Având în vedere aceste situații grave care pun în pericol viața tuturor angajaților TVR, , având în vedere lipsa de reacție și incompetența de care a dat dovadă actuala echipă interimară în soluționarea problemelor din Televiziunea Română, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea făcută partidelor politice de a da dovadă de responsabilitate și de a numi un Consiliu de Administrație competent în  cea mai mare instituție publică de presă.

Participă la Campania #VremrespectpentruangajațiiTVR:


Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 21 octombrie 2021

 Credit foto TVR