News

NOTIFICARE pentru încetarea punerii în pericol a sănătății angajaților de la Departamentul Economic din Televiziunea Română!

postat 22 ian. 2021, 00:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 ian. 2021, 01:12 ]

https://sites.google.com/a/mediasind.ro/mediasind/news/_draft_post-53/Imagine1%20(1).png
 Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a transmis astăzi, 22 ianuarie 2021, conducerii Societății Române de Televiziune - SRTV și membrilor Consiliului de Administrație, o NOTIFICARE pentru încetarea punerii în pericol a sănătății angajaților de la Departamentul Economic.

Informațiile privind practicile abuzive ale șefei acestui important compartiment al SRTV, au fost primite pe  Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media FAIR-MediaSind. 

În cazul în care luni, 25 ianuarie 2021, conducerea Televiziunii Române va continua să pună în pericol sănătatea angajaților, MediaSind TVrR iși  rezervă dreptul de a sesiza  Inspecția Muncii, Direcția de Sănătatea Publică, dar și instituțiile abilitate să cerceteze din punct de vedere penal, aceste abuzuri.

Vă prezentăm în continuarea Notificarea transmisă conducerii SRTV.

Departament Comunicare MediaSind TVR

București, 22 ianuarie 2021

                                                                                                              Nr.274/22.01.2021

Către Societatea Română de Televiziune

Dnei. Doina Gradea, Președinte-Director General

CC. Membrii Consiliului de Administrație,

Inspecția Muncii

Direcția de Sănătate Publică

 

NOTIFICARE

pentru încetarea punerii în pericol a sănătății angajaților de la Departamentul Economic

 

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR  notifică conducerea Societății Române de Televiziune  să înceteze de îndată orice acțiune de punere în pericol a sănătății angajaților de la Departamentul Economic din cadrul instituției.

Potrivit  sesizării trimise de unii angajați ai Departamentului Economic pe Platforma FAIR-MediaSind a avertizorilor din Cultură și Mass-Media, coordonatorul cu atribuții de Director al Departamentului Economic, Sermina Liliana Potecă este acuzată că pune constant în pericol sănătatea angajaților, întrucât aceștia sunt chemați zilnic la birou, între orele 8,00 și 16,00, fiind obligați să lucreze în condiții care le pun sănătatea în pericol. Nu sunt respectate nici măcar prevederile legale privind suprafața alocată unui angajat în condiții normale de lucru, mai ales acum, în condiții de pandemie!

Deși prevederile legale cer angajatorilor să ia toate măsurile ca angajații să lucreze de la domiciliu, sau alternativ, birou/telemuncă, coordonatorul cu atribuții de Director numit de președintele-director general, Doina Gradea, se comportă abuziv, obligând angajații să lucreze în condiții care le pun sănătatea în pericol. Angajații din subordinea Directorului Economic se expun zi de zi riscului de infectare, deși aceștia au acces de la domiciliu la calculatorul de la birou. De asemenea,  nu există niciun program decalat și nici plan de rotație, iar măsurile de protecție lipsesc cu desăvârșire!

Precizăm că aceste informații au fost verificate la fața locului și de reprezentantul MediaSind TVR.

Având în vedere faptul că aceste practici abuzive într-o instituție a statului pun în pericol viața tuturor angajaților, inclusiv a membrilor noștri de sindicat, MediaSind TVR vă notifică să luați de îndată măsurile care se impun pentru respectarea prevederilor legale și a normelor de securitate și sănătate în muncă. În cazul în care luni, 25 ianuarie 2021, vom constata că sănătatea angajaților este din nou pusă în pericol, vom fi obligați să sesizăm Inspecția Muncii, Direcția de Sănătate Publică, dar și instituțiile abilitate să cerceteze din punct de vedere penal aceste fapte.


MediaSind  TVR

Sorin Torică,

Președinte

Pentru a sesiza nereguli apelați la platforma  pentru avertizorii din cultură și mass-media fairmediasind la acest link: Platforma GlobaLeaks folosită în apărarea lucrătorilor din cultură și mass-media: FAIR-MediaSind

MediaSind TVR Cluj denunță eșecul vaccinării angajaților stației din cauza incompetenței conducerii!

postat 20 ian. 2021, 07:48 de Office Mediasind   [ actualizat la 20 ian. 2021, 07:48 ]

Către Conducerea Societății Române de Televiziune

În atenția d-nei DOINA GRADEA, Președinte-Director General

și

În atenția d-lui ALIN GELMĂREAN, Coordonator cu atribuții de director TVR Cluj

MediaSind TVR Cluj protestează față de modul în care conducerea TVR Cluj, susținută de președintele director general, Doina Gradea, încalcă prevederile legale care reglementează protecția prin vaccinare a personalului din subordine.

Angajații TVR Cluj, singurii angajați din cele 5 Studiouri Teritoriale care au păstrat emisia regională proprie  pe toată durata pandemiei, sunt lăsați de izbeliște când vine vorba de protecția sănătății și a vieții.

Anunțată cu mare fast pe site-ul intern al Televiziunii Române, campania de vaccinare a personalului esențial a eșuat la Cluj.

Deși printr-un email oficial serviciul de Comunicare al SRTV anunță că fiecare angajat va primi pe email data,ora și locul când a fost programat pentru vaccinarea anti COVID, la TVR Cluj angajații sunt anunțați apoi printr-un alt email să se descurce singuri. Astfel printr-o adresă oficială a conducerii TVR Cluj trimisă în data de 18.01.2021se anunță că: “Toti angajatii care apar pe listele de vaccinare (conform tabelelor atasate), sa incerce sa se programeze personal la vaccin”. Într-o altă adresă trimisă în data de 20.01.2021, conducerea sugerează angajaților că se pot programa singuri în orașe situate la 150 de km de Cluj-Napoca cum ar fi Aleșd și Târgu Lăpuș.

În toate celelate Sudiouri Teritoriale ale TVR, angajații au fost programați pentru vaccinarea anticovid de conducerile locale, iar cea mai mare parte a jurnaliștilor s-au vaccinat deja.

Președintele Director General, Doina Gradea, continuă tratamentul discriminatoriu al angajaților TVR Cluj prin intermediul echipei de conducere impusă ilegal, deoarece la videoconferința de luni a luat la cunoștință despre faptul că la Cluj angajații nu au fost programați pentru vaccinare și nu a dispus nicio măsură pentru remedierea acestei situații.


Președinte MediaSind-Filiala TVR Cluj                                                               Cluj-Napoca,

Cristian Balaș                                                                                                          20.01.2021

MediaSind TVR va anula în instanță orice decizie semnată de șefii numiți nelegal de președintele-director general al Televiziunii Române!

postat 29 dec. 2020, 00:36 de Office Mediasind   [ actualizat la 29 dec. 2020, 00:37 ]

Nr.265/29.12.2020

Către Societatea Română de Televiziune,

Membrilor Consiliului de Administrație

CC. Comisiile de cultură și mass-media ale Parlamentului României

Ref. adresa C/903/28.12.2020 

Stimați membri ai Consiliului de Administrație SRTV,

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și filiala MediaSind TVR au luat act cu stupoare de răspunsul  (foto) transmis de dna. Doina Gradea, președinte-director general, la Notificarea membrilor Consiliului de Administrație care au cerut respectarea și aplicarea Legii nr.41/1994 în ceea ce privește numirile comitetelor directoare ale studiourilor teritoriale. Trebuie să remarcăm că în cei aproape 20 de activitate sindicală a MediaSind, este prima dată când suntem nevoiți să răspundem la un document semnat de șeful unei instituții publice, care conține atâtea erori grave ce demonstrează lipsa crasă de cunoștințe juridice elementare din partea autoarei/autorilor. Este halucinant ca un șef de instituție publică să încerce să inducă în eroare un întreg Consiliu de Administrație, folosind argumente juridice care demonstrează exact contrariul a ceea ce încearcă să transmită.

Președintele-director general al SRTV susține că dispozițiile art. 35 din Legea nr.41/1994 “trebuie coroborate cu dispozițiile art. 27/lit. i din același act normativ.”  Or, pentru oricine citește art. 27 alin.i - aprobă componența comitetelor directoare ale unităților din structură” - constată că și acest articol confirmă ceea ce și membrii CA au comunicat în Notificarea trimisă șefei TVR.  Și anume, că singura entitate care poate să numească (conform art 35 - (1) Conducerea studiourilor teritoriale și a celorlalte unități funcționale autonome este asigurată de comitete directoare proprii, numite de consiliul de administrație al societății respective, în limitele competențelor care le-au fost delegate.) dar să și aprobe componența comitetelor directoare (conform art. 27 alin I – aprobă componența comitetelor directoare ale unităților din structură), este Consiliul de Administrație și nu Președintele-director general!

Mai mult, Legea 41/1994 nu precizează de câte ori are dreptul CA să-și exercite aceste prerogative, cum în mod fals susține președintele-director general referitor la adoptarea HCA nr.4/ în anul 2013! Totodată, prerogativele directorului general la care face referire - art. 28 lit. d) aprobă angajarea și concedierea personalului societății și numește șefii departamentelor și conducătorii unităților direct subordonate, după concurs, în condițiile legii, nu se referă la numirea membrilor comitetelor directoare, ci la angajarea, după concurs, sau concedierea personalului!

Bineînțeles că obsesiile dnei. Gradea la adresa MediaSind nu puteau să lipsească și din acest document transmis membrilor CA. Însă, la fel ca în prima parte, șefa TVR dă dovadă de necunoașterea legislației și se aventurează pe un teren pe care nu-l percepe absolut deloc, cel al dialogului social. Contrar celor afirmate de dna. Gradea, legea la care face referire, cea a Dialogului social, menționează o altă definiție a partenerilor sociali, decât cea pe care o prezintă, în mod eronat, în adresa către dvs.:“partenerii sociali sunt angajatorul și organizațiile sindicale reprezentative“.

Însă, iată ce spune Articolul 1 din legea invocată, cu atâta patos, de dna. Gradea: “În înțelesul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații: a) parteneri sociali - sindicate sau organizații sindicale, angajatori ori organizații patronale, precum și reprezentanții autorităților administrației publice, care interacționează în procesul de dialog social.”

Cu alte cuvinte, potrivit Legii nr.62/2011, nu doar sindicatul său iubit, SPUS TV, are calitatea de partener social în Televiziunea Română, după cum în mod mincinos susține, ci toate sindicatele care au ca membri angajați în instituție. 

În consecință, amenințările șefei TVR asupra membrilor CA care sunt acuzați că ar încălca Legea nr.62/2011 în cazul folosirii terminologiei de partener social pentru  MediaSind TVR, în detrimentul sindicatului său de casă, demonstrează gradul jenant de manipulare de care dă dovadă dna. Gradea.

În concluzie, considerăm că este necesară introducerea de către membrii CA a unei acțiuni în contencios administrativ pentru anularea deciziilor semnate abuziv de dna. Doina Gradea, precum și depunerea unei sesizări penale împotriva acesteia pentru săvârșirea unor fapte care pot constitui elemente ale infracțiunii de abuz în serviciu.

În ceea ce privește Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și filiala MediaSind TVR, în calitate de parteneri sociali în Societatea Română de Televiziune, vă asigurăm că până la soluționarea în justiție a acțiunii în contencios administrativ și a sesizării penale, vom ataca în instanță orice document semnat de persoanele numite nelegal de dna. Doina Gradea, în cazul în care deciziile acestora îi vor afecta pe membrii noștri de sindicat din studiourile teritoriale. Totodată, organizația noastră va depune sesizări penale împotriva oricărei persoane care va semna  documente fără a avea calitatea legală.

 Cu deosebită considerație,

Cristi Godinac, Președinte SRJ MediaSind

Sorin Torică,

Președinte MediaSind TVR

PS: După cum observați, adresa dnei Doina Gradea trimisă către dvs. nu este semnată de coordonatorul Departamentului Juridic ci de către o altă persoană. Ar fi fost penibil pentru un absolvent de științe juridice, indiferent de forma de absolvire a studiilor, la zi sau fără frecvență,  să semneze astfel de aberații juridice. De altfel, nici Serviciul de Comunicare al SRTV nu a mai simțit nevoia să reacționeze public la comunicatul de presă al MediaSind TVR în care prezentăm nelegalitatea deciziilor semnate de dna. Doina Gradea în numele Consiliului de Administrație: Șefa Televiziunii Române blochează activitatea studiourilor teritoriale prin numirea nelegală a comitetelor directoare! 

Federația FAIR-MediaSind vă urează Sărbători fericite!

postat 24 dec. 2020, 01:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 24 dec. 2020, 01:17 ]

Federația FAIR-MediaSind

vă urează Crăciun fericit cu sănătate, împliniri, pace și fericire alături de

cei dragi!

LA MULŢI ANI!

 

INFORMARE PUBLICĂ - membri ai CA Televiziunea Română

postat 18 dec. 2020, 05:04 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 dec. 2020, 05:05 ]

La ședința Consiliului de Administrație al TVR de vineri, 18 decembrie 2020, reconvocată automat de către Președintele - Director general Doina Gradea după eșecul din ziua precedentă când a rămas fără cvorum de ședință, nu s-au întrunit voturile necesare pentru Ordinea de zi, astfel încât ședința nu a putut continua.

Este pentru a treia oară când Doina Gradea încalcă Regulamentul CA, care prevede că este obligată să supună la vot propunerile pentru ordinea de zi făcute de membrii CA.

Mai mult, ne-a invitat în mod repetat să părăsim ședința pentru a evita dezbaterea în cadrul Consiliului a propriei prestații manageriale.

Prin urmare, cei care am susținut necesitatea discuției pe subiectul atragerii răspunderii PDG Doinei Gradea în calitate de administrator al SRTv, am refuzat să votăm Ordinea de zi, dar nu am părăsit ședința. Mai mult, am cerut informări pe diferite subiecte de maxim interes public, cum ar fi:

- prezentarea în vederea analizării de către CA a conținutului ultimului Raport al Curții de Conturi (2019) pe care l-am solicitat încă din ședința de ieri și nu ne-a fost dat și despre care PDG pretinde că SRTv nu l-ar fi primit.

- informare cu privire la costurile emisiunilor de Revelion și justificarea acestor sume pentru refolosirea la Televiziunea Publică a unor formate și personaje de o calitate îndoielnică din palmaresul unei televiziuni comerciale, cel putin nepotrivite cu misiunea publică a TVR și chiar contrare acesteia.

- informare cu privire la prelungirea cu un an, de către PDG Doina Gradea, a contractului cu un colaborator extern, realizatorul emisiunii "Romania 9", în condiții extrem de dezavantajoase pentru SRTv,  în defavoarea realizatorilor din interiorul TVR care ar putea realiza emisiuni de dezbatere politică de nivel cel  puțin egal cu acesta.

Doina Gradea a blocat ședința la fel ca în ziua precedentă, refuzând cu ostentație să pună pe Ordinea de zi acțiunea în răspundere civilă, prin adoptarea căreia cu votul majorității CA (7 voturi) mandatul ei de Președinte - Director general ar fi fost suspendat, potrivit art. 220 din Codul Civil, până la lămurirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale în legătură cu prejudiciile constatate de instituțiile statului cu atribuții de control financiar și de gestiune.

Neavând susținerea a cel puțin 7 voturi pentru această ordine de zi incompletă, pe care a menținut-o astfel în ciuda insistențelor noastre și încălcând în mod flagrant și repetat Regulamentul CA, PDG a preferat să încheie ședința, amenințându-ne că va raporta Parlamentului că subminăm interesele SRTv, când de fapt realitatea este exact pe dos.

Putem înțelege că supunerea la vot a atragerii răspunderii Presedintelui - Director General ar fi fost mult prea riscantă pentru Doina Gradea, care s-a temut chiar și de votul celor mai fideli membri din Consiliul de Administrație.

Dacă ar fi pus mai presus de interesul său personal de a rămâne în funcție nevoile instituției, atunci ar fi acceptat ca la finalul ședinței să ne exprimăm votul și pe acest subiect, așa cum am insistat, dar a refuzat cu obstinație chiar și această propunere. Este încă o dovadă că interesul ei personal primează, iar prețul îl plătește televiziunea publică, ceea ce este de nepermis.


Monica Ghiurco, Karen Sebesi (reprezentanții aleși ai salariaților în CA al SRTV)

 

Sorin Iliesiu (desemnat de PSD în CA al SRTv)

 

Cristian Petcu (desemnat de PNL în CA al SRTv)

 

Bogdan Ghiu (desemnat de USR în CA al SRTv)

Președintele -Director general al TVR, Doina Gradea calcă în picioare legea, din nou!

postat 17 dec. 2020, 06:20 de Office Mediasind   [ actualizat la 17 dec. 2020, 06:20 ]

INFORMARE PUBLICĂ 

Președintele -Director general al TVR, Doina Gradea calcă în picioare legea, din nou! 

În complet dispreț față de principiile de bază ale democrației între care votul reprezintă valoarea supremă, în ședința Consiliului de Administrație de astăzi, Președintele - Director general al SRTv Doina Gradea a refuzat să supună la vot solicitarea membrilor CA de a decide în privința neregulilor și prejudiciilor constatate de rapoartele de control ale statului (Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor publice). 

Pe de altă parte, Doina Gradea a refuzat să pună la dispoziția Consiliului de Administrație cel mai recent Raport al Curții de Conturi (cel vizând activitatea din 2019).
În fața acestei noi sfidări a Consiliului de Administrație numit de Parlamentul României, 4 membri CA au decis să se retragă din ședința ordinară de astăzi în semn de protest, fapt ce a blocat desfășurarea ședinței (lipsă de cvorum). 

Mai mulți membri CA atrag atenția public de aproape doi ani asupra managementului defectuos al actualului PDG, lipsei de transparență în cheltuirea banului public și manierei discreționare în care Doina Gradea conduce Televiziunea publică.
Subliniem că nu dorim să ne substituim organelor de control sau judiciare ale statului român, dar ca membri în CA al SRTv nu putem gira în continuare acest tip de management reprezentat de PDG Doina Gradea. Demersul nostru ca membri în CA se referă strict la stoparea de îndată a cheltuirii banului public în maniera în care procedează actualul PDG.
Respectăm prezumția de nevinovăție, dar nu putem asista pasivi la un adevărat dezmăț din bani publici așteptând o decizie a instanței care poate întârzia foarte mult, timp în care abuzurile actualului PDG pot continua.

Până la o decizie a Parlamentului, singura modalitate de a suspenda DE ÎNDATĂ  mandatul Doinei Gradea este cea juridică, membrii CA depunând în acest sens o acțiune în instanță împotriva Președintelui - Director general al SRTv, Doina Gradea pentru acte și fapte săvârșite în calitatea sa de administrator al SRTv.
Considerăm că fiecare zi de prelungire a mandatului Doinei Gradea la conducerea TVR aduce prejudicii grave Televiziunii române și periclitează îndeplinirea misiunii publice a instituției!

Monica Ghiurco
Karen Sebesi
Sorin Iliesiu
Cristian Petcu

Administrația Gradea blochează accesul MediaSind TVR la ședința CA în care se discută despre faptele de corupție descoperite de inspectorii Ministerului Finanțelor!

postat 24 nov. 2020, 05:08 de Office Mediasind   [ actualizat la 24 nov. 2020, 05:10 ]

Către Societatea Română de Televiziune

În atenția membrilor Consiliului de Administrație

CC. Comisiile de specialitate ale Parlamentului, Direcția Națională Anticorupție, Inspectia Muncii

Notificare: - a 15 - a încălcare a HC nr. 88/2019 și art. 297 Cod Penal de către conducerea Societății Române de Televiziune!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de partener social în Societatea Română de Televiziune, a luat act de refuzul președintelui - director general al SRTV, Doina Gradea, de a permite accesul reprezentanților organizației noastre la ședința Consiliului de Administrație programată în data de 25 noiembrie 2020, ora 11,00.

Atragem atenția că este pentru a 15-a oară consecutiv când Secretariatul Comisiei CA, în urma deciziei ilegale primite din partea președintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, ignoră organizația noastră și refuză să trimită invitația la ședință, fapt care încalcă prevederile HCA  nr.88/2019 și art 297 Cod Penal.

Este grav faptul că la această ședință în care se discută despre faptele de corupție descoperite de inspectorii Ministerului Finanțelor Publice în urma controlului efectuat în instituție (amănunte aici: Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18.849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! )

Aducem la cunoștința membrilor CA că aceste abuzuri ale conducerii SRTV la adresa instituției publice trebuie să înceteze deîndată, iar persoanele vinovate trebuie trase la răspundere, întrucât calitatea de partener social a SRJ MediaSind în cadrul SRTV a fost confirmată de mai multe sentințe judecătorești, inclusiv de către ITM București în data de 30 decembrie 2019, când  a verificat legalitatea înregistrării Actului adițional nr 3 la CCM din SRTV, în urma mandatului acordat Federației FAIR-MediaSind de către SRJ MediaSind și Sindicatul Televiziunea Craiova. 

Totodată, această calitate a fost confirmată și în ultima Hotărâre a Tribunalului București care certifică dreptul MediaSind de a-și reprezenta membrii din Televiziunea Română. (amănunte aici:  Tribunalul București a decis că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are dreptul legal să-și reprezinte membrii din Televiziunea Română! 

În consecință, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind mandatează pe dl. Sorin Torică, președintele filialei MediaSind TVR, să participe la ședința Consiliului de Adminitrație din data de 25 noiembrie 2020, ora 11,00.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor  MediaSind

Biroul Executiv Național                                                                București, 24 noiembrie 2020

Administrația Gradea blochează accesul MediaSind TVR la ședința CA în care se discută despre punerea în pericol a sănătății angajaților de la TVR Cluj

postat 28 oct. 2020, 06:53 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 oct. 2020, 07:01 ]

Către Societatea Română de Televiziune

În atenția membrilor Consiliului de Administrație

CC. Comisiile de specialitate ale Parlamentului, Direcția Națională Anticorupție, Inspecția Muncii


Notificare: - a 14 - a încălcare a HC nr. 88/2019 și art. 297 Cod Penal de către conducerea Societății Române de Televiziune!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de partener social în Societatea Română de Televiziune, a luat act de refuzul președintelui - director general al SRTV, Doina Gradea, de a permite accesul reprezentanților organizației noastre la ședința Consiliului de Administrație programată în data de 29  octombrie 2020, ora 11,00.Atragem atenția că este pentru a 14-a oară consecutiv când Secretariatul Comisiei CA, în urma deciziei ilegale primite din partea președintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, ignoră organizația noastră și refuză să trimită invitația la ședință, fapt care încalcă prevederile HCA  nr.88/2019 și art 297 Cod Penal.

Este grav faptul că la această ședință în care se discută despre punerea în pericol a sănătății angajaților prin nerespectarea, de către conducerea TVR, a deciziei DSP Cluj nr. 15999/23.10.2020 prin care această instituție nu aviza și nici nu recomanda participarea angajaților instituției la evenimentul organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în data de 24 octombrie 2020 în incinta BT Arena Cluj, precum și despre folosirea în mod abuziv,  de către președintele-director general al SRTV, Doina Gradea, a Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din SRTV, accesul reprezentantului MediaSind TVR nu este permis!  (amănunte la acest link: Serviciul de propagandă al administrației Gradea ignoră avizul negativ al DSP Cluj în cazul transmiterii Campionatului Mondial de Fitness pentru juniori!)

Aducem la cunoștința membrilor CA că aceste abuzuri ale conducerii SRTV la adresa instituției publice trebuie să înceteze deîndată, iar persoanele vinovate trebuie trase la răspundere, întrucât calitatea de partener social a SRJ MediaSind în cadrul SRTV a fost confirmată de mai multe sentințe judecătorești, inclusiv de către ITM București în data de 30 decembrie 2019, când  a verificat legalitatea înregistrării Actului adițional nr 3 la CCM din SRTV, în urma mandatului acordat Federației FAIR-MediaSind de către SRJ MediaSind și Sindicatul Televiziunea Craiova. Totodată, această calitate a fost confirmată și  în ultima Hotărâre a Tribunalului București care certifică dreptul MediaSind de a-și reprezenta membrii din Televiziunea Română. (amănunte aici:  Tribunalul București a decis că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are dreptul legal să-și reprezinte membrii din Televiziunea Română! 

În consecință, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind mandatează pe dna. Loara Ștefănescu, jurnalist SRTV și vicepreședinte MediaSind TVR, să participe la ședința Consiliului de Administrație din data de 29 octombrie 2020, ora 11,00.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor  MediaSind

Biroul Executiv Național                                                                București, 28 octombrie 2020

Festivalul SIMFEST se va organiza în sistem online, în perioada 14-19 septembrie 2020

postat 11 sept. 2020, 06:32 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 sept. 2020, 23:46 ]

http://www.simfest.ro
Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST -  ediția a XVII-a, va avea loc anul acesta  la Tîrgu Mureș, în sistem on line, în perioada 14-19 septembrie.

Lista producțiilor selectate pentru faza finală va fi publicată curând pe pagina de Facebook a festivalului: Simfest Romania și pe website: www.simfest.ro.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și MediaSind TVR sunt parteneri oficiali ai festivalului.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al organizatorilor

Departament Comunicare SRJ MediaSind

București, 11 septembrie 2020COMUNICAT DE PRESĂ

SIMFEST nu moare de COVID

Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, ajuns la ediția a XVII-a, se desfășoară și anul acesta, la Tîrgu Mureș. În ciuda pandemiei, care a lovit chiar și echipa de voluntari. Doar că, din această cauză, organizatorii s-au văzut nevoiți să caute soluții pentru o desfășurare online. Au fost anulate doar câteva din evenimentele cu public (expoziții, proiecții publice ale producțiilor din concurs și ale unor filme primite de la parteneri, lansări de carte etc.). O parte din ele se va muta în spațiul virtual, prin intermediul paginilor de social media ale festivalului: Facebook, Instagram, Youtube. Așadar, urmăriți-ne pe aceste canale în perioada 14 – 19 septembrie.

Tîrgu Mureșul a intrat, prin SIMFEST, în galeria orașelor care găzduiesc mari festivaluri. Statistica oferă următoarele cifre: 1.284 de producții înscrise în competiție, din 92 de țări; 226 de producții reținute în selecția finală, de un juriu format din 10 specialiști în televiziune și cinematografie (au muncit din greu în săptămânile trecute, printre alții: reputatul critic de film Manuela Cernat, prof. univ. dr. Brîndușa Armanca, prof. univ. Alexandru Condurache, cunoscuții realizatori TV Irina Păcurariu, Diana Deleanu și Emil Hossu Longin ș.a.); 69 de producții din România; prezență masivă, pentru prima oară, a creațiilor studențești (peste 300, din care peste 30 din România, 18 venind de la UNATC București).

Un juriu internațpănal analizează deja producțiile reținute în selecția oficială.

În topul înscrierilor se situează Iran, India și SUA, dar au intrat în competiție producții din țări de care puțini au auzit, precum Malawi sau Capul Verde.

Lista producțiilor selectate pentru faza finală va fi publicată curând pe pagina de Facebook a festivalului: Simfest Romania și pe website: www.simfest.ro. Tot acolo vor fi anunțate, în timp util, evenimentele organizate online.

Administrația Gradea blochează accesul sindicatelor la ședințele Consiliului de Administrație din TVR!

postat 27 aug. 2020, 02:34 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 aug. 2020, 03:06 ]

Nr.241/27.08.2020

Către Societatea Română de Televiziune

Dnei. Președinte Director General Doina Gradea

În atenția membrilor Consiliului de Administrație

CC. Comisiile de specialitate ale Parlamentului

Direcția Națională Anticorupție

Inspectia Muncii

 

Notificare: - a 12 - a încălcare a HC nr. 88/2019 și art 297 Cod Penal de către conducerea Societății Române de Televiziune!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de partener social în Societatea Română de Televiziune, a luat act de refuzul președintelui - director general al SRTV, Doina Gradea, de a permite accesul tuturor reprezentanților sindicatelor care au membri în instituție, cu excepția reprezentanților Sindicatului SPUStv, la ședința Consiliului de Administrație programată în data de 25 august 2020. Printr-un mail semnat de secretara CA, transmis în data de 26 august 2020 Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și organizației noastre, conducerea TVR ne-a anunțat, că “potrivit punctului de vedere al Dept Juridic, HCA nr. 69/24.06.2019 şi HCA nr. 88/12.07.2019 încetează să producă efecte în temeiul legii şi ca urmare a dobândirii reprezentativităţii de către SPUS TV.”

Cu alte cuvinte, în accepțiunea șefei TVR, opinia unui compartiment al SRTv anulează, de facto, două hotărâri ale Consiliului de Administrație! Fapta conducerii TVR este cu atât mai gravă întrucât, pe lângă faptul că nu a transmis invitațiile în conformitate cu  hotărârile CA, din informațiile care ne-au fost puse la dispoziție, a dat ordin jandarmilor instituției să nu permită intrarea reprezentanților MediaSind la ședința CA.

Ceea ce nu au specificat însă reprezentanții compartimentului juridic  este faptul că hotărârea SPUStv a fost obținută în baza unor documente emise cu multe luni în urmă, atunci când întruneau numărul de membri. Este cunoscută situația că administratia Gradea a dat ordin pe unitate si toti apropiatii săi s-au înregimentat imediat în sindicatul pe care aceasta îl controlează, întrucât avea mare nevoie să negocieze CCM cu oameni pe care putea să-i manevreze. După cum se poate lesne constata, majoritatea șefilor din TVR și-au depus cererile de aderare la SPUStv în luna octombrie a anului trecut, cu puțin înainte de depunerea acțiunii în instanță. În acest moment, conform documentelor solicitate de noi în baza Legii nr. 544 (adresa semnată de Președinte-Director general, Doina Gradea, având nr. C/507/24.07.2020), Sindicatul SPUSTv nu deține numărul de membri ca să întrunească această reprezentativitate.

În consecință, procesul suspendat anul trecut în care contestam reprezentativitatea acestei organizații a fost repus pe rol, urmând ca instanța să hotărască în consecință, dacă vor rămâne sau nu reprezentativi în Televiziuna Română:

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000785181&id_inst=299

Chiar dacă SPUStv deține temporar o hotărâre de reprezentativitate obținută în astfel de condiții imorale și abuzive, nu înseamnă că membrii CA nu mai au dreptul, conform Legii nr.41/2014, să decidă pe cine să invite sau nu să participe la ședințele CA. Totodată, după cum lesne se poate observa, prevederile legale la care face referire șefa compartimentului juridic, nu instituie o obligație din partea angajatorului de a invita la ședințele CA doar pe reprezentanții SPUStv!

Atragem atenția că este pentru a 12-a oară consecutiv când Secretariatul Comisiei CA, în urma deciziei ilegale primite din partea președintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, ignoră organizația noastră și refuză să trimită invitația la ședință, fapt care încalcă prevederile HCA  nr.88/2018și art 297 Cod Penal.

Totodată, având în vedere faptele de corupție prezentate în ședința din data de 26 august 2020 dar și în Rapoartele și Deciziile  Curții de Conturi, solicităm membrilor CA să sesizeze instituțiile abilitate în conformitate cu prevederile art. 267 din Cod Penal (Funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă). Precizăm că în accepțiunea art. 175 alin 2 din   Codul Penal, “este considerat funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.”

Sindicatul Român al Jurnaliștilor  MediaSind

Biroul Executiv Național                                                       

 

1-10 of 484