News‎ > ‎

ACPR, acuzată de confederaţiile sindicale naţionale că face jocul Puterii

postat 24 ian. 2011, 07:44 de Office Mediasind   [ actualizat la 24 ian. 2011, 07:53 ]

Confederatiile CNS Cartel ALFA, CNSLR-Fratia, Blocul National Sindical, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si CNS Meridian dezaproba si resping tentativele disperate ale unei asociatii patronale fara reprezentativitate la nivel national, ACPR, de a bloca orice forma de dialog dintre partenerii de dialog social.

Printr-o scrisoare deschisa adresata primului ministru, Asociatia Confederatiilor Patronale din Romania, ACPR, incearca sa blocheze negocierile dintre toti partenerii sociali in ceea ce priveste modificarea legislatiei muncii, dorind sa impuna propriile reguli  menite sa dinamiteze pacea sociala si stabilitatea economica  a tarii. Prin actiunile sale, aceasta organizatie se face purtatorul de cuvant al celor care doresc sa produca fraude si evaziune fiscala in Romania.

Din nefericire, nu este prima data cand asociatia produce un deserviciu interesului national. Din cauza blocarii inregistrarii Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National, peste cinci milioane de salariati nu mai beneficiaza de majorarea salariului minim pe economie, precum si de asigurari sociale adecvate, iar bugetul statului va fi prejudiciat cu sume importante prin evaziunea fiscala practicata.

 

 

 

 

CNS Cartel Alfa

 

 

Preşedinte,

Bogdan Iuliu HOSSU

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România - CSDR

 

Preşedinte,

Iacob BACIU

 

 

 

Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - FRAȚIA

 

Preşedinte,

Marius PETCU

CNS Meridian

 

 

Preşedinte,

Ion POPESCU

 

 

 

Blocul Naţional Sindical

Preşedinte,

Dumitru COSTIN

 

 Foto: Saptamana financiara

Comments