News‎ > ‎

Administrația Gradea blochează accesul MediaSind la ședința CA în care se analizează abandonarea misiunii publice a TVR prin difuzarea "Revelionului Garcea-Gradea"!

postat 27 ian. 2021, 04:30 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 ian. 2021, 04:30 ]

Nr.275/27.01.2021

Către Societatea Română de Televiziune

În atenția membrilor Consiliului de Administrație

CC. Comisiile de specialitate ale Parlamentului, Direcția Națională Anticorupție, Inspectia Muncii

Notificare: - a 18 - a încălcare a HCA nr. 88/2019 și art. 297 Cod Penal de către conducerea Societății Române de Televiziune!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de partener social în Societatea Română de Televiziune, a luat act de refuzul președintelui - director general al SRTV, Doina Gradea, de a permite accesul reprezentanților organizației noastre la ședința Consiliului de Administrație programată în data de 28 ianuarie 2021, ora 11,00. 

Atragem atenția că este pentru a 18-a oară consecutiv când Secretariatul Comisiei CA, în urma deciziei ilegale primite din partea președintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, ignoră organizația noastră și refuză să trimită invitația la ședință, fapt care încalcă prevederile HCA  nr.88/2019 și art 297 Cod Penal.

Este grav faptul că la această ședință în care se discută despre abandonarea misiunii publice de către  conducerea Televiziunii Naționale prin difuzarea în noaptea de Revelion, a unei emisiuni insalubre,  dar și despre faptele de corupție descoperite de inspectorii Minister,ului Finanțelor Publice în urma controlului efectuat în instituție (amănunte aici: Ministerul Finanțelor descoperă fapte de corupție în derularea unui contract în valoare de 18.849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! ), accesul reprezentanților Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind și a MediaSind TVR să fie restricționat!

Aducem la cunoștința membrilor CA că aceste abuzuri ale conducerii SRTV la adresa instituției publice trebuie să înceteze deîndată, iar persoanele vinovate trebuie trase la răspundere, întrucât calitatea de partener social a SRJ MediaSind în cadrul SRTV a fost confirmată de mai multe sentințe judecătorești, inclusiv de către ITM București în data de 30 decembrie 2019, când  a verificat legalitatea înregistrării Actului adițional nr 3 la CCM din SRTV, în urma mandatului acordat Federației FAIR-MediaSind de către SRJ MediaSind și Sindicatul Televiziunea Craiova.

Totodată, această calitate a fost confirmată și în ultima Hotărâre a Tribunalului București care certifică dreptul MediaSind de a-și reprezenta membrii din Televiziunea Română. (amănunte aici:  Tribunalul București a decis că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are dreptul legal să-și reprezinte membrii din Televiziunea Română! 

În consecință, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind mandatează pe dna. Loara Ștefănescu, viceprepreședinte a filialei MediaSind TVR, să participe la ședința Consiliului de Adminitrație din data de 28 ianuarie 2021, ora 11,00.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor  MediaSind

Biroul Executiv Național                                                         

București, 27 ianuarie 2021