News‎ > ‎

Administrația Gradea blochează accesul MediaSind TVR la ședința CA în care se discută despre punerea în pericol a sănătății angajaților de la TVR Cluj

postat 28 oct. 2020, 06:53 de Office Mediasind   [ actualizat la 28 oct. 2020, 07:01 ]

Către Societatea Română de Televiziune

În atenția membrilor Consiliului de Administrație

CC. Comisiile de specialitate ale Parlamentului, Direcția Națională Anticorupție, Inspecția Muncii


Notificare: - a 14 - a încălcare a HC nr. 88/2019 și art. 297 Cod Penal de către conducerea Societății Române de Televiziune!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de partener social în Societatea Română de Televiziune, a luat act de refuzul președintelui - director general al SRTV, Doina Gradea, de a permite accesul reprezentanților organizației noastre la ședința Consiliului de Administrație programată în data de 29  octombrie 2020, ora 11,00.Atragem atenția că este pentru a 14-a oară consecutiv când Secretariatul Comisiei CA, în urma deciziei ilegale primite din partea președintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, ignoră organizația noastră și refuză să trimită invitația la ședință, fapt care încalcă prevederile HCA  nr.88/2019 și art 297 Cod Penal.

Este grav faptul că la această ședință în care se discută despre punerea în pericol a sănătății angajaților prin nerespectarea, de către conducerea TVR, a deciziei DSP Cluj nr. 15999/23.10.2020 prin care această instituție nu aviza și nici nu recomanda participarea angajaților instituției la evenimentul organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în data de 24 octombrie 2020 în incinta BT Arena Cluj, precum și despre folosirea în mod abuziv,  de către președintele-director general al SRTV, Doina Gradea, a Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din SRTV, accesul reprezentantului MediaSind TVR nu este permis!  (amănunte la acest link: Serviciul de propagandă al administrației Gradea ignoră avizul negativ al DSP Cluj în cazul transmiterii Campionatului Mondial de Fitness pentru juniori!)

Aducem la cunoștința membrilor CA că aceste abuzuri ale conducerii SRTV la adresa instituției publice trebuie să înceteze deîndată, iar persoanele vinovate trebuie trase la răspundere, întrucât calitatea de partener social a SRJ MediaSind în cadrul SRTV a fost confirmată de mai multe sentințe judecătorești, inclusiv de către ITM București în data de 30 decembrie 2019, când  a verificat legalitatea înregistrării Actului adițional nr 3 la CCM din SRTV, în urma mandatului acordat Federației FAIR-MediaSind de către SRJ MediaSind și Sindicatul Televiziunea Craiova. Totodată, această calitate a fost confirmată și  în ultima Hotărâre a Tribunalului București care certifică dreptul MediaSind de a-și reprezenta membrii din Televiziunea Română. (amănunte aici:  Tribunalul București a decis că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are dreptul legal să-și reprezinte membrii din Televiziunea Română! 

În consecință, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind mandatează pe dna. Loara Ștefănescu, jurnalist SRTV și vicepreședinte MediaSind TVR, să participe la ședința Consiliului de Administrație din data de 29 octombrie 2020, ora 11,00.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor  MediaSind

Biroul Executiv Național                                                                București, 28 octombrie 2020