News‎ > ‎

Agenția Națională de Presă AGERPRES lansează un flux gratuit cu cele mai importante știri ale momentului

postat 8 dec. 2015, 09:13 de Office Mediasind   [ actualizat la 8 dec. 2015, 09:15 ]
http://www.agerpres.ro/cultura/2015/12/08/agentia-nationala-de-presa-agerpres-lanseaza-un-flux-gratuit-cu-cele-mai-importante-stiri-ale-momentului-15-35-24
Agenția Națională de Presă AGERPRES
lansează, începând de marți, un flux public ce se adresează tuturor publicațiilor care doresc să acceseze în mod gratuit cele mai importante știri ale momentului din domeniile: politică, economie, justiție, social, sci&tech, sănătate, externe, cultură, mediu, sport, lifestyle, documentare, se arată într-un comunicat al instituției.


AGERPRES își continuă astfel misiunea de a informa prompt și obiectiv, astfel oferind presei din România posibilitatea de a se conecta în permanență la știri și materiale jurnalistice de calitate.

"Agenția Națională de Presă vine în ajutorul mass-media din România, într-un moment dificil pentru colegii noștri, oferind gratuit o parte din fluxul său de știri. Suntem conștienți că rolul AGERPRES este și acela de a sprijini presa privată, pe cât posibil, în scopul final de a îmbunătăți nivelul de informare publică", a precizat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, citat în comunicat.

Totodată, reprezentanții AGERPRES amintesc, în același document, că în noiembrie 2005, Clubul Român de Presă a emis un comunicat conform căruia "preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăși jumătate din articolul sau știrea în cauză (...). În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informației".

Pentru se abona la fluxul public gratuit, cei interesați pot contacta Direcția Marketing la adresa de e-mail: marketing@agerpres.ro, pentru a le fi generate numele de utilizator și parola necesare accesării fluxului.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior.

Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

 Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Cătălina Matei)