News‎ > ‎

AGERPRES: Apel pentru întreruperea voluntară a activităţii în toată ţara, miercuri între orele 12.00-16.00

postat 28 oct. 2010, 04:39 de Office Mediasind   [ actualizat la 10 nov. 2010, 09:00 ]
Cele cinci confederaţii sindicale din România au făcut apel pentru întreruperea voluntară a activităţii de către toţi angajaţii, miercuri, 3 noiembrie, între orele 12.00 şi 16.00, în ziua în care se desfăşoară şedinţa de Guvern.

Confederaţia "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, CNSLR-Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Meridian au anunţat, după căderea moţiunii de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva Guvernul Boc din 27 octombrie, că sunt decise să continue acţiunile de protest, lansând un apel tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de Executiv de a se solidariza într-o noua acţiune de protest, respectiv întreruperea voluntară a lucrului, în fiecare miercuri, începând din 3 noiembrie.

'Încălcarea repetată a Constituţiei este rea voinţă din partea Guvernului. Ca urmare, am decis, în urma consultărilor cu cele 5 confederaţii sindicale, ca în fiecare zi de miercuri a săptămânii să fie grevă generală cu caracter voluntar în toată ţara. Ne-am hotărât pentru ziua de miercuri deoarece se suprapune peste ziua în care au loc şedinţele de Guvern', a declarat pentru Agerpres, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, la o zi după căderea moţiunii de cenzură.

Liderul sindical a adăugat, totodată, că măsura a fost luată ca urmare a faptului că actualul premier gestionează defectuos activitatea Guvernului, dar şi pentru că situaţia actuală a economiei româneşti este deficitară.

Potrivit liderului BNS, Dumitru Costin, apelul liderilor confederaţiilor sindicale la întreruperea lucrului este singura formă de protest care a mai rămas.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au anunţat, săptămâna trecută, că vor fi solidari cu acţiunea de protest lansată de liderii sindicali. AGERPRES

Comments