News‎ > ‎

AGERPRES are un flux de știri extrem de competent; salarizarea e însă inechitabilă

postat 16 ian. 2014, 06:02 de Office Mediasind   [ actualizat la 16 ian. 2014, 06:12 ]
Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a evidențiat joi importanța fluxurilor de știri ale agenției pentru mass-media, utilitatea produselor instituției pentru informarea publică, însă a atras atenția că este o inechitate în ceea ce privește salarizarea personalului față de Televiziunea și Radioul publice.

"AGERPRES a ajutat destul de mult media din România, și nu doar presa locală. Avem un flux extrem de competent de știri. Nu doar fluxul este competent, și ceea ce este public este util, se pare, pentru mulți colegi din presă, care ne citează sau nu. Am contribuit și noi la păstrarea, oarecum, într-o formă pe plus a mass-mediei", a afirmat directorul general al Agenției Naționale de Presă, într-o întâlnire avută cu membrii Comisiei pentru cultură și media din Senat.

El a subliniat însă că marea problemă în acest moment o constituie inechitatea salarială.

"În ceea ce privește salarizarea, este o inechitate care, din punctul meu de vedere, nu este explicabilă în ceea ce privește salariile din AGERPRES, din TVR și din Radio România. Legal poate fi explicabil, dar din alte puncte de vedere nu cred, pentru că, la fel ca și ei, și noi muncim 24 de ore din 24, avem produse care sunt extrem de importante, poate nu ajung la prima mână în fața cetățeanului, dar nu se poate nega utilitatea AGERPRES în ceea ce privește informarea publică. Consider că va fi foarte dificil în perioada următoare să menținem un ritm, atâta timp cât e posibil să fim puși în situația de a ne pleca oameni pentru că nu putem fi competitivi din punct de vedere salarial. Aceasta, de fapt, este marea problemă în acest moment", a spus Alexandru Giboi.

Potrivit acestuia, în AGERPRES salariul mediu net este de 1.926 lei, iar salariul minim de 610 lei. 

Sursa: AGERPRES (A — autor: Florin Bărbuță, editor: Antonia Niță)
Foto: Alexandru Giboi: AGERPRES ARHIVA / Alex Tudor)