News‎ > ‎

AGERPRES și Universitatea ''Danubius'' din Galați lansează proiectul ReStart

postat 19 mai 2014, 06:27 de Office Mediasind   [ actualizat la 19 mai 2014, 06:41 ]
Agenția Națională de Presă AGERPRES și Universitatea ''Danubius'' din Galați au semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinței Internaționale ''Integrare Europeană. Realități și Perspective (EIRP 2014)'', un parteneriat prin care a fost lansat proiectul ReStart.

Acesta presupune implicarea studenților în munca practică de jurnalist, fie că este vorba despre redactarea unei știri de presă sau despre realizarea unui material video.

Lansarea proiectului ReStart a fost prezentată în deschiderea Conferinței EIRP 2014 de către Alexandru Giboi, director general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, și Cristi Godinac, președinte al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind, organizație afiliată Federației Europene a Jurnaliștilor.

''Avem un parteneriat foarte important cu Universitatea 'Danubius': ReStart. Presa din România are nevoie de tineri bine pregătiți în spiritul unui jurnalism de calitate pentru ca, pe viitor, publicul să aibă informații corecte și nedistorsionate'', a declarat Alexandru Giboi.

În cadrul aceleiași conferințe, rectorul Universității ''Danubius'', Andy Pușcă, i-a acordat directorului general al AGERPRES o diplomă pentru promovarea unui jurnalism de calitate în lume, la aniversarea celor 125 de ani de activitate a Agenției Naționale de Presă.

Prezent la eveniment, Cristi Godinac, președintele Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind și Ombudsman al AGERPRES, a adăugat faptul că de proiectul ReStart ar trebui să se bucure toți studenții de profil din țară, rolul său fiind acela de a dezvolta capacitățile acestora de a se adapta mai ușor profesiei de jurnalist și de a oferi consumatorilor de media materiale de presă obiective și calitative.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1927, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații.

Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât și fluxul documentare.

Sursa: AGERPRESFoto: (c) Vlad STAVRICĂ / AGERPRES FOTO