News‎ > ‎

By Alexa, despre libertatea de exprimare, clauza de conştiinţă, situaţia jurnalistului-sclav

postat 21 ian. 2013, 23:48 de Office Mediasind   [ actualizat la 22 ian. 2013, 07:06 de Admin mediasind.ro ]

    Libertatea de exprimare, clauza de conştiinţă, situaţia jurnalistului-sclav şi despre dispariţia presei libere - au fost principalele teme de discuţii  în emisiunea realizatoarei Alexa Ionescu, producător Adrian Horincar, difuzată de postul Naşul TV,emisiune care l-a avut ca invitat, în data de 18 ianuarie a.c., pe Cristi Godinac, preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind.

    Timp de o oră, problemele breslei jurnaliştilor au fost dezbătute împreună cu liderul sindical. De asemenea, a fost tras un semnal de alarmă pentru actuala guvernare ca să modifice în regim de urgenţă legislaţia muncii deoarece funcţionarea raporturilor de muncă dintre angajat-angajator este blocată, inclusiv jurnaliştii pierzând drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media, Codul deontologic şi clauza de conştiinţă. Se pot crea mari derapaje în materia libertăţii de exprimare dacă clasa politică şi Guvernul nu  intervin urgent pentru salvarea libertăţii de exprimare iar "instituţia" jurnalistului - sclav va fi reînfiinţată  a susţinut  preşedintele MediaSind.

    Totodată, s-a discutat despre necesitatea depolitizării instituţiilor publice din mass--media, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES. Nu au fost ocolite abuzurile actualei conduceri interimare a ANP AGERPRES împotriva propriilor salariaţi, precum şi proiectele de viitor ale Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind în domeniul jurnalistic şi sindical, în calitate de afiliată a Uniunii Generale a Sindicatelor din România - UGSR.

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Toate aceste informaţii le puteţi afla  vizionând  aici emisiunea By Alexa de pe Naşul TV .