News‎ > ‎

Consiliul de Administrație a mandatat Comisia care să negocieze cu Federația FAIR-MediaSind noile drepturi pentru angajații TVR!

postat 27 dec. 2022, 06:15 de Office Mediasind   [ actualizat la 27 dec. 2022, 06:32 ]
Membrii Consiliului de Administrație au votat astăzi, 27 decembrie 2022, componența  Comisiei de negociere desemnată din partea Societății Române de Televiziune pentru a negocia și semna cu partenerul social din instituție - Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, în baza mandatului Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, Actul adițional nr. 1 la Contractul Colectiv de Muncă din instituție.
Așa cum am solicitat conducerii SRTV încă din luna iulie 2022, se impune modificarea unor articole din actualul CCM pentru clarificarea naturii drepturilor salariale cuvenite angajaților SRTV cum ar fi ajutoarele acordate cu ocazia unor evenimente deosebite - Paste, Crăciun, etc.,  a sporului  pentru muncă în condiții de teren, a indemnizației de cazare, precum și unele inadvertențe apărute în Grila de salarizare, dar și negocierea de noi drepturi.

Prezenți în calitate de observatori în ședința CA, liderii FAIR-MediaSind și MediaSind TVR au precizat faptul că sumele prevăzute în CCM din SRTV pentru Crăciun sunt obligatorii întrucât nu constituie premieri, ci drepturi salariale prevăzute de legea părților, precizând  că  Ordonanța "Trenuleț" suspendă premierile, nu și primele sau ajutoarele financiare!  Totodată, liderii MediaSind au informat de ultimele modificări la legislația privind dialogul social care dau posibilitatea organizației sindicale reprezentative de a declanșa conflictul de muncă în cazul nerespectării/neacordării drepturilor bănești prevăzute în contractele colective de muncă iar pagubele produse de grevă vor cădea în responsabilitatea celor care au încălcat legea părților. Față de acest subiect, președintele-director general Dan Cristian Turturică a susținut că instituția nu-și dorește declanșarea grevei și că nu este vina conducerii dacă controlorul delegat al Ministerului Finanțelor refuză să-și dea avizul și interpretează altfel drepturile salariale din CCM, în sensul că  primele sunt sau nu premieri, sau dacă se încalcă, astfel, dispozițiile legale. PDG și-a exprimat convingerea că partenerii sociali vor clarifica prin noul Act adițional toate aceste probleme, astfel încât la începutul anului viitor sumele prevăzute în CCM să poată să fie acordate!

 Membrii CA au votat și componența  Comitetelor Directoare din  studiourile teritoriale și din  București, în conformitate cu prevederile Legii nr.41/1996 și cu măsurile impuse de Curtea de Conturi. Hotărârea a fost luată până la adoptarea unei noi Organigrame și scoaterea la concursuri a posturilor, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023! 
Având în vedere că respectarea legislației SRTV și SRR a fost și dezideratul organizației noastre, SRJ MediaSind va retrage din instanță procesele deschise pe acest subiect. (amănunte aici: Numirea nelegală a Comitetelor directoare din TVR a fost atacată în instanță!)

Vă vom ține la curent cu demersurile noastre!

Împreună suntem mai puternici!

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 27 decembrie 2022