News‎ > ‎

contrasens: Modelul “Roberta”, exportat de PDL la Bruxelles

postat 5 dec. 2010, 08:24 de Office Mediasind   [ actualizat la 6 dec. 2010, 00:17 ]

comisia 1 150x100 Modelul Roberta, exportat de PDL la Bruxellescomisia 2 150x100 Modelul Roberta, exportat de PDL la Bruxellescomisia 4 150x100 Modelul Roberta, exportat de PDL la Bruxelles


O petitie referitoare la includerea presei printre amenintarile la adresa sigurantei nationale in Romania a fost respinsa de o comisie a Parlamentului European in conditii cel putin ciudate create de europarlamentarii PDL.

Faza este atat de ciudata si incredibila incat pare, mai dregraba a se fi petrecut in Romania si nu la Parlamentul European de la Bruxelles.

Despre ce e vorba: Comisia pentru petitii a considerat ca o problema referitoare la siguranta nationala nu este de competenta sa si, in cadrul dezbaterilor, s-a considerat ca trebuie declinata competenta. In acest fel petitia ramanea sa fie rezolvata de alte comisii.

In momentul votului, insa, nu mai putin de opt europarlamentari romani din PDL au aparut sa voteze desi din comisie facea parte si ar fi avut drept de vot doar Elena Basescu. Fata de acesata aberatie, tolerata de presedinta comisiei – o italianca membra a PPE, grup din care face parte si PDL – membrii celorlalte grupuri – Socialisti si Democrati, ALDE, Verzii si Stanga Unita – au parasit sala de vot.

Petitia a fost respinsa cu votul a 16 eurodeputati PPE desi Partidul Popular European nu avea decat 12 membri in comisie iar pentru respingere erau necesare 18 voturi.

PS: In fotografii se vad europarlamentarii Teodor Stolojan, Traian Ungureanu si Cristian Preda care ocupa locuri in cadrul Comisiei pentru Petitii desi ei nu fac parte din aceasta comisie. Cristian Preda chiar a luat cuvantul si i-a acuzat pe ceilalti parlamentari ca chiulesc de la sedinta desi chiar cei de la PPE lipseau si au fost inlocuiti cu deputati de la alte comisii.

Deci, ce cautau Stolojan la votul Comisiei de petitii din moment ce el face parte din Comisia specială privind criza financiară, economică şi socială, Traian Ungureanu, desi face parte din Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale sau Cristian Peda, desi el face parte din Comisia pentru afaceri externe?

Inregistrarea sedintei:

http://vimeo.com/17486791
 

 
Scris de Razvan Bibire, pentru Contrasens, Duminica, 5 Decembrie 2010 la ora 11:29 am in sectiunea Simply Surprising.
Comments