News‎ > ‎

CSDR a validat Proiectul Acordului Naţional dintre confederaţiile sindicale şi patronale reprezentative

postat 13 oct. 2011, 02:19 de Office Mediasind   [ actualizat la 13 oct. 2011, 02:23 ]

Biroul Executiv Naţional al Confederaţiei  Sindicatelor  Democratice  din  România - CSDR a validat astazi, cu unanimitate de voturi, Proiectul de Acord Naţional ce urmează a fi semnat, în scurt timp, de către confederaţiile sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional.

 

          Acest document va reglementa drepturile şi obligaţiile partenerilor sociali, în baza recunoaşterii reciproce, în domeniul relaţiilor de muncă şi a dialogului social bazat pe principiile egalităţii în drepturi, a liberului consimţământ, în conformitate cu prevederile constituţionale, Convenţiilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cu directivele şi  recomandările Uniunii Europene.

 

          Dezvoltarea economică prin asigurarea unui trai decent angajaţilor din sectoarele economiei naţionale, stabilitatea macroeconomică, depolitizarea structurilor economice în care statul este majoritar şi a instituţiilor descentralizate sunt condiţii indispensabile pentru obţinerea progresului economic, profesional şi pentru o dezvoltare durabilă a ţării. Acestea sunt câteva direcţii de acţiune pe care se va baza viitorul Acord Naţional, condiţii fundamentale pentru consolidarea păcii sociale, stabilitatea forţei de muncă, creşterea şi diversificarea calificării profesionale a angajaţilor.

 

          Toate prevederile Acordului Naţional vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc în cursul săptămânii viitoare, în prezenţa liderilor organizaţiilor semnatare.

 

Preşedinte CSDR

Iacob Baciu

                                                               Bucuresti, 13 octombrie 2011

 

Comments