News‎ > ‎

Curtea de Apel Bucureşti a decis că preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, a fost în incompatibilitate

postat 24 apr. 2014, 00:49 de Office Mediasind   [ actualizat la 24 apr. 2014, 02:07 ]
Sesizarea depusă de Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, afiliat la Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, împotriva preşedintelui -director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu, a fost întemeiată.


 După ce Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că preşedintele SRR s-a aflat în incompatibilitate,  Curtea de Apel Bucureşti  a confirmat (vezi aiciaceastă faptă de corupţie: 

"Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, (23 aprilie 2014 - n.n.) că preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost în incompatibilitate, după ce a ocupat simultan funcţia de membru în Consiliul de administraţie al SRR şi pe cea de manager în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), timp de doi ani. Decizia nu este definitivă."Tribunalul Bucureşti obligă Radioul Public să  furnizeze FRJ MediaSind informaţiile
 publice solicitate

De asemenea, în aceeaşi zi, 23 aprilie 2014,  Tribunalul Bucuresti a decis că Societatea Româna de Radiodifuziune trebuie să pună la dispoziţia Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind informaţiile de interes public solicitate (vezi aici )

Soluţia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta să furnizeze reclamantei în termen de 10 zile informaţiile de interes public solicitate de reclamantă prin cererea nr. 21/25.06.2013, înregistrată la pârâtă sub nr. 321/25.06.2013. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.04.2014.(vezi aici)

Aceste două sentinţe ale justiţiei confirmă încă o dată legitimitatea solicitărilor  făcute de către Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului României de a sancţiona abuzurile din Radioul Public şi de a depolitiza conducerile Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.


Departament Comunicare FRJ MediaSind