News‎ > ‎

De ce Ziarul SOLIDARITATEA?

postat 24 ian. 2013, 02:51 de Office Mediasind   [ actualizat la 24 ian. 2013, 02:55 ]

Încă de la apariţia primului număr al acestui ziar, mulţi se vor întreba:

De ce SOLIDARITATEA? 

Răspunsul nu poate fi decât unul simplu: pentru că noi, UGSR, alegem în aceste momente de cumpănă  să fim solidari cu toţi membrii de sindicat ce s-au săturat să le fie călcate în picioare drepturile şi au obosit să mai creadă minciunile unor lideri de sindicat avizi de putere şi compromişi în scandaluri de corupţie.

Pentru că, ani de-a rândul, joaca de-a sindicalismul nu a însemnat decât lupta pentru avere, putere şi influenţă. A venit timpul să fim solidari cu dreptatea, adevărul şi onestitatea pe care le-o cerem, în egală măsură, atât guvernanţilor, cât şi propriilor  conştiinţe.

Pentru că solidaritatea UGSR reprezintă un pariu câştigat cu istoria. Înfiinţată în 13-15 august 1906, ca o forţă care se opunea organizaţiei patronale a Uniunii Generale a Industriaşilor din România – UGIR 1903, Uniunea Generală a Sindicatelor din România a fost principalul vector sindical în care interesul individului era pus pe primul plan. Pe parcursul existenţei sale UGSR  a cunoscut două momente importante: primul, în anul 1945, când s-a înfiinţat Confederaţia Generală a Muncii (CGM), şi al doilea, în anul 1966, când şi-a schimbat denumirea, revenind la cea istorică, respectiv Uniunea Generală a Sindicatelor din România. Deşi mulţi încearcă din răsputeri să dovedească contrariul, trebuie spus că această confederaţie, din 1989 până în prezent, nu a fost niciodată dizolvată, desfiinţată sau lichidată!

Valurile istoriei ne-au purtat pe ţărmuri mai mult sau mai puţin prietenoase. Noi însă ne-am păstrat verticalitatea, iar în momentele de restrişte am rămas solidari. SOLIDARITATEA nu este o vorba în vânt! Solidaritatea este adânc înrădăcinată în conştiinţa noastră, în fibra fiinţei noastre, ca oameni şi organizaţie. Avem o temelie trainică. De noi  depinde să construim o „casă“ ce va reuni sub acoperişul său pe toţi aceia care mai au încă o voce care va striga la unison: ADEVĂR, DREPTATE, SOLIDARITATE! Acum este momentul nostru. Avem o „casă“, avem un „nume“, avem o "istorie"şi avem o „voce“. Vocea noastră  este  SOLIDARITATEA, ziarul care va fi alături de toţi aceia care au fost umiliţi, batjocoriţi, furaţi sau înjuraţi!

 Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Cristi Godinac,

Redactor-şef ziarul Solidaritatea

Citeşte aici Solidaritatea

Comments