News‎ > ‎

Deputaţii PNL vor vota împotriva proiectului de lege care politizează AGERPRES!

postat 1 nov. 2017, 08:06 de Office Mediasind   [ actualizat la 1 nov. 2017, 08:22 ]
Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Gigel-Sorinel Ştirbu, ne-a transmis un răspuns la informarea Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind privind adoptarea de către Senat a  proiectului de modificare a Legii AGERPRES. Precizăm că proiectul este  iniţiat de către ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, împreună cu senatorii PSD Breaz Valer-Daniel, Creţu Gabriela,  Marciu Ovidiu-Cristian-Dan şi Mazilu Liviu-Lucian.

Preşedintele Comisiei ne comunică faptul  că proiectul de lege nu a ajuns încă la Camera Deputaţilor, care este for decizional, dar ne asigură că deputaţii Grupului Parlamentar PNL vor vota împotrivă şi se vor "bate cu toate armele împotriva adoptării acestuia." Totodată, Gigel Ştirbu afirmă că "împărtăşeşte  în totalitate"  punctul de vedere al SRJ MediaSind,  "în sensul că demiterea directorului general, în cazul respingerii de către majoritatea parlamentară a raportului anual de activitate al instituției, va duce, în mod evident, la politizarea conducerii AGERPRES".  Condamn subordonarea instituțiilor statului prin astfel de legi abracadabrante și nu sunt de acord sub nicio formă cu transformarea instituțiilor media în unelte politice.” 

Vă prezentăm, în continuare, răspunsul  Președintelui  Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Gigel Sorinel Ştirbu.

Departament Comunicare SRJ MediaSind


Referitor la adresa dvs., cu privire la nemulțumirea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind – SRJ MediaSind, în legătură cu adoptarea de către Senat a Propunerii legislative pentru completarea Legii nr.19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, inițiată de dl.  ministru al culturii Romașcanu Lucian, în timp ce ocupa funcția de Președinte al Comisiei pentru cultură şi media din Senat, alături de Breaz Valer-Daniel - senator PSD; Creţu Gabriela - senator PSD; Marciu Ovidiu-Cristian-Dan - senator PSD; Mazilu Liviu-Lucian - senator PSD, doresc să vă aduc la cunoștință că proiectul de lege nu ajuns până în prezent la Camera Deputaților pentru dezbatre în cadrul comisiei, dar vă asigur că deputații Grupului parlamentar al PNL, așa cum au făcut-o și senatorii Grupului nostru parlamentar, vor vota ÎMPOTRIVA proiectului și ne vom bate cu toate “armele” împotriva adoptării acestui proiect.
Mătrurisesc că împărtășesc în totalitate punctul dvs. de vedere, în sensul că demiterea directorului general, în cazul respingerii de către majoritatea parlamentară a raportului anual de activitate al instituției, va duce, în mod evident, la politizarea conducerii AGERPRES. Condamn subordonarea instituțiilor statului prin astfel de legi abracadabrante și nu sunt de acord sub nicio formă cu transformarea instituțiilor media în “unelte politice”.

În acest context, vă asigur că, în cadrul Comisiei pe care o reprezint, în calitate de Președinte, vom avea un dialog cu toate părțile interesate care vor dori să participe la dezbatere, pentru a identifica în mod real necesitatea unei astfel de reglementări.

Cu stimă,

Gigel-Sorinel Știrbu

Președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă Camera Deputaţilor