News‎ > ‎

Directorul Centrului Cultural din Radioul Public, Şerban Oltea Părău, condamnată definitiv la un an cu suspendare

postat 18 dec. 2015, 03:17 de Office Mediasind   [ actualizat la 18 dec. 2015, 03:21 ]

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Oltea Şerban-Părău, (foto),   managerul Centrului Cultural Media Radio România şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, la un an cu suspendare, pentru conflict de interese. Hotărârea este definitivă. (vezi aici)

În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România,  în data de 3 aprilie 2014, Agenția Națională de Integritate  a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă și penală în cazul lui ȘERBAN-PĂRĂU OLTEARedactor șef al postului Radio România Cultural din cadrul Societății Române de Radiodifuziune(vezi aici) 

 ANI a constatat că  ȘERBAN-PĂRĂU OLTEA a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obținerea de către soțul său a unor beneficii bănești), în perioada 31 august 2006 - 08 august 2013 a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu OPRINA VIRGIL-VASILE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (soțul persoanei evaluate).  Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei. A fost sesizat Parchetul de pe Judecătoria sectorului 1, iar în data de 8 iunie 2015, Judecatoria sectorului 1 a condamnat-o la un an cu suspendare.

MediaSind împreună cu principalele organizaţii  naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri,  Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au  înmulţit. (vezi aici)

Departament Comunicare SJ MediaSind