News‎ > ‎

Directorul general adjunct de la ANP Agerpres a fost destituit!

postat 15 iul. 2013, 08:11 de Office Mediasind   [ actualizat la 17 iul. 2013, 01:59 ]
Comunicat de presă

Agenția Națională de Presă AGERPRES a finalizat luni, 15 iulie 2013, ancheta internă referitoare la cazul ultimului interviu acordat Agentiei de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, vineri, 12 iulie 2013, interviu realizat de dl. Mario Crețu și editat de dna. Mariana Nica, din redacția Știri Economice.

Comisia pentru cercetarea și soluționarea abaterilor disciplinare, reunită la cererea conducerii Agenției, a concluzionat că atât dl Mario Crețu, cât și dna Mariana Nica, au acționat contrar principiilor AGERPRES, prin forma în care a fost redactat și editat respectivul material.

Astfel, dl Mario Crețu a fost revocat din funcția de director general adjunct al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, și reîncadrat în cadrul Agenției pe o funcție ce nu presupune activitate de jurnalist, prin ordin al directorului general. Pe lângă aceasta, Comisia a decis ca dl Mario Crețu să primeasca o sancțiune de reținere din salariul de baza aferent funcției de redactor. Decizia în cazul dnei Mariana Nica va fi luată după audierea acesteia în cadrul Comisiei la o dată ulterioară.

Sunt sigur că decizia a fost una grea pentru Comisia de disciplină, dar trebuie să ne respectăm principiile după care ne-am ghidat activitatea în ultimele luni. Oricine greșeste, la acest nivel, trebuie să suporte consecințele legale. Echidistanța și corectitudinea trebuie să devină atributele principale ale presei românești, fie aceasta publică sau privată.”, a declarat Alexandru Giboi, Director General al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES.

Biroul de Comunicare și Relații Publice
Agenția Națională de Presă AGEPRES