News‎ > ‎

Drept la replică: Interese meschine și teatru de 11.000 de parale în TVR!

postat 11 oct. 2022, 23:00 de Office Mediasind   [ actualizat la 12 oct. 2022, 05:01 ]
Ieri seară, destul de târziu, aflu cu surprindere, că reprezentanta salariaților din Consiliul de Administratie, Luminița Iordănescu, cea „aleasă” în urma ordinului pe unitate de a se vota o anumită echipă, a fost indignată și îngrețoșată de o asa- zisă mărire a salariului subsemnatului la impresionanta sumă de... 11 000 lei brut (cu câteva mii mai puțin decât salariul unor lideri spustv sau a  sefului de la juridic sau a producătorului general). Chiar dacă nu a sosit încă fluturașul de salariu cu mirobolanta majorare, m-am interesat la Directia economică  dacă m-am îmbogățit subit. Mi s-a spus că există o primă (pe care au primit-o cei care au lucrat la Conferinta ITU de la Parlament și cei care se ocupa de proiectul tehnic al canalului TVR Cultural). Așa-zisa majorare salarială reprezintă, de fapt, o primă în cuantum de aproximativ 2000 lei brut, acordată pe perioada derulării proiectului  - două luni si jumătate), dar nu mai mult de 31 decembrie 2022! 

Cine se afla, de fapt, în spatele acestei diversiuni de doi bani? Doamna Producător General, Ramona  Săseanu, care a făcut obsesie din activitatea mea sindicală și inventează tot felul de mizerii in scopul denigrării mele și a organizației din care fac parte.

Bineînțeles ca Luminita Iordanescu, ca de fiecare dată, execută necondiționat si slugarnic ordinele PG Ramona Saseanu. Cele două au un scenariu previzibil cu care ne-am obișnuit deja: membra CA se ocupă cu intoxicarea internă a salariaților din SRTV, în timp ce Ramona Saseanu se ocupă ca informațiile sa ajungă la amicii interlopilor din presa craioveană.  La  această diversiune si-a luat ca aliat un afacerist cu pretenții de jurnalist, care controlează un site obscur si care a vânturat în spațiul public aceleași aberații folosite împotriva mea și în campania pentru alegerea reprezentanților salariaților din CA al TVR.

Dar ce i-a provocat atâta silă, dnei Iordănescu?  Aceasta afirma că MediaSind ar fi devenit sindicatul de casă al noului PDG, Dan Turturică! Mă apucă rasul! De fiecare dată, atunci când MediaSind a considerat ca PDG al TVR greșeste, i-am atras atentia atât personal, cat și prin reactiile publice. Dovadă stau comunicatele publicate pe site-ul nostru, dar si în presă. I-aș întreba pe cei de la Spustv , acolo unde Luminita Iordanescu si Ramona Saseanu au fost în forul de conducere (iar acum sindicatul nu miscă fără cele două) să ne arate măcar o reacție publică împotriva actualei conduceri sau a vreunei conduceri a Televiziunii Publice.

Nu putem sa negăm însă, că sub mandatul actualului PDG, MediaSind a negociat si semnat cel mai bun contract colectiv de muncă din istoria TVR – a reușit să recupereze mai multe drepturi pierdute de sindicatul Spustv, pe care cele două contestatoare l-au condus timp de multi ani. Și observ că sefii Spustv nu se pot împăca cu această realitate, mai ales că peste 200 de salariați au ales sa plece în ultimele două luni  de la ei si să se înscrie în MediaSind.

Cât tupeu aveți, doamna Iordanescu? Uitați că 7 ani de zile soțul dumneavoastră a fost plătit cu aproximativ 6500 lei lunar din bani publici fără să vină o oră la serviciu, fiind pontat nelegal la canalul TVR 2? Atunci nu vi s-a mai făcut greață și silă?  Dar când ati condus SPUS  si ati cheltuit cotizațiile membrilor fără documente justificative nu vi s-a făcut silă? Sau de prejudiciul de peste 65000 lei produs  de Spus TVR și anchetat de Parchet ce spuneți? Și acum, culmea, in calitate de membru al Consiliului de Administratie, vă păstrati vechile obiceiuri securistice – să aruncați cu lături în alții pentru a vă acoperi propriile matrapazlâcuri și ticălosii. Mi-ar fi rușine in locul dvs.!

În final, vă asigur că MediaSind va ignora manipulările ieftine lansate pe piață de către tandemul diversionist  Iordănescu-Săseanu și va continua să  apere drepturile câștigate cu greu prin semnarea celui mai bun contract colectiv din istoria TVR, indiferent de frustrările unora care se ocupă doar cu răzbunări personale și interese meschine!

Sorin Torică, Președinte MediaSind TVR

București, 12 octombrie 2022