News‎ > ‎

Elan Schwartzenberg: Am cumpărat 90% din Realitatea TV. Sebastian Ghiţă rămâne manager

postat 2 mai 2011, 05:01 de Office Mediasind

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a cumpărat 90% din pachetul de acţiuni al trustului Realitatea, iar Sebastian Ghiţă va rămâne managerul Realitatea Media.


Ioana Vântu, fiica lui Sorin Ovidiu Vântu, a anunţat oficial, luni, în aceeaşi conferinţă de presă că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.


"Eu şi fratele meu am vândut toate acţiunile pe care le deţineam în Realitatea Media. Noul proprietar este Elan Schwartzenberg, iar din acest moment, tatăl meu, Sorin Ovidiu Vîntu, nu mai este asociat în niciun fel în această afacere".

Elan Schwartzenberg a mai spus în conferinţă că preţul tranzacţiei este confidenţial, adăugând însă că Sorin Ovidiu Vântu şi-a recuperat investiţia.

De asemenea, el a spus că are acces la fonduri şi investiţii de 100 de milioane de euro pentru a asigura funcţionarea Realitatea TV.

Elan Schwartzenberg a mai spus că va respecta contractul de management în vigoare încheiat cu Sebastian Ghiţă.

"Nu mai fac de mult micromanagement şi, personal, nu mă pricep la mass-media".

Omul de afaceri a mai anunţat că va participa luni seară, de la ora 22.00, la o masă rotundă cu jurnalişti proeminenţi ai postului Realitatea TV, cărora le va răspunde la orice întrebări.

De asemenea, el a mai menţionat că, în afară de luni seară, nu intenţionează să mai apară la Realitatea TV decât în situaţii excepţionale. "Sper să nu fie nevoie de mine, sper să am viaţa de până acum, am un singur regret, îmi plăcea să mă duc la RTV şi când aveam ceva de spus comentam, din păcate înţeleg că deontologie profesională mă va obliga că la RTV în afară de astă seară doar în situaţii excepţionale, Îmi rezerv dreptul de a mă duce la alte posturi şi să îmi spun oful, aseară am fost la Cocoşatul şi am mâncat nişte mici...".

Conducerea editorială a Realitatea TV a anunţat că va aborda această temă într-una din zilele următoare.

Sursa:realitatea.net 
Comments