News‎ > ‎

EVZ.ro: Adrian Sobaru, un tată adus în pragul disperării de măsurile de austeritate

postat 23 dec. 2010, 07:10 de Office Mediasind   [ actualizat la 23 dec. 2010, 07:27 ]

Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, un tată adus în pragul disperării de măsurile de austeritate

Autor:  Raluca Dan

Angajatul TVR, Adrian Sobaru, a fost adus în pragul disperării de măsurile de austeritate ale Guvernului Boc, susţin colegii săi din TVR.

Un electrician de la TVR s-a aruncat de la balconul sălii de plen, în timp ce Emil Boc îşi începea discursul din plenSursa: Stirile Pro Tv

„Avea doi copii, dintre care unul cu autism. Ajutorul acela de însoţitor pentru persoană cu handicap i-a fost tăiat de la 550 de lei la 150 de lei. În plus, nu mai primea medicamente compensate pentru tratamentul celui mic. La toate acestea, se adaugă faptul că şedinţele de terapie, care până acum erau gratuite, au ajuns să cote 200 de lei una singură, nemaifiind subvenţionate de stat. Asta, în condiţiile în care copilul avea nevoie de trei şedinţe de terapie pe săptămână, iar Adrian Sobaru câştiga în jur de 1.000 – 1.200 de lei pe lună. Dacă şi-ar fi dat tot salariul doar pe terapie, abia dacă ar fi putut acoperi vreo şase şedinţe din cele 12 lunare”, ne-a explicat unul dintre colegii săi, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

MULTIMEDIA

„În condiţiile astea, cum să nu o iei razna?”, a concluzionat, retoric, un altul.

Adrian Sobaru, în vârstă de 40 de ani, s-a aruncat de la unul dintre balcoanele parlamentului între pupitrele la care stau liberalii. În momentul în care bărbatul s-a aruncat de la balcon, Emil Boc se pregătea să-şi susţină discursul după prezentarea moţiunii de cenzură.

"Pentru tine, Boc! Aţi luat banii copiilor!", a strigat bărbatul înainte de a sări de la balcon. Omul purta un tricou pe care scria: "Ne-aţi ucis viitorul!". 

Bărbatul a primit primul ajutor de la echipajul medical din incinta parlamentului.


Sursa: evz.ro
Comments