News‎ > ‎

Federația FAIR-MediaSind continuă demersurile pentru sancționarea abuzurilor șefului Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galați!

postat 25 aug. 2022, 02:36 de Office Mediasind   [ actualizat la 2 sept. 2022, 09:51 ]
Managerul are la dispoziție 10 zile pentru a pune la dispoziția organizației sindicale documentele și informațiile publice privind acuzațiile de corupție făcute de subordonați

Federația FAIR-MediaSind în calitate de organizație reprezentativă la nivel de sector Cultură și Mass-Media și în acord  cu revendicările membrului afiliat din Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galați – Sindicatul Național din Cultură FAIR- Filiala Galați continuă demersurile oficiale pentru sancționarea abuzurilor de care este acuzat managerul instituției de cultură, Vali-Viorel Sima  (amănunte aici: Angajații Centrului Cultural “Dunărea de Jos” din Galați cer managerului să se ocupe de problemele din cultură în loc de propria gogoșerie! și aici: Federația FAIR-MediaSind cere demiterea managerului – afacerist de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați! )

În urma sesizărilor venite din partea unor angajați ai instituției, Federația FAIR-MediaSind a solicitat ieri, 24 august 2022, conducerii Centrului Cultural Dunărea de Jos Galați să răspundă la următoarele întrebări:

1.Situația contractelor de achiziții încheiate în perioada mandatului de management a dlui. Vali – Viorel Sima, după următorul model: nume firmă, obiectul contractului și suma plătită.
2.Situația deplasărilor interne și internaționale efectuate în ultimii 3 ani de manager și membrii echipei de conducere a instituției, după modelul: funcție, locul deplasării, suma decontată și raportul justificativ.
3.Copii după foile de parcurs și bonurile de combustibil pentru autovehiculul cu nr GL-20-CJC.
4.Situația contractelor încheiate de instituție pentru asistență juridică și reprezentare din ultimii 3 ani, după modelul: denumire casă de avocatură, obiectul contractului și suma.
5.Copii după proiectele editoriale aprobate în ultimii 3 ani și sumele plătite de instituție pentru fiecare proiect în parte.
6.Rapoartele și deciziile Curții de Conturi încheiate în urma verificărilor activității din Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați  din ultimii 3 ani.  
7.Copii după Rapoartele evaluărilor anuale din ultimii 3 ani, ale managerului Vali-Viorel Sima, conform art 36 din OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, din care cităm:
“Articolul 36(1) Evaluarea managementului se face anual, pe baza Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, elaborat de Ministerul Culturii, şi reprezintă procedura prin care autoritatea verifică modul în care au fost realizate obligaţiile asumate prin contractul de management, în raport cu resursele financiare alocate, potrivit procedurilor prevăzute la art. 25 alin. (2) şi (3).”

Federația FAIR – MediaSind va aștepta răspunsurile managerului general în termenul legal de 10 zile prevăzut de Legea nr.544/2001 privind informațiile de interes public și le va prezenta membrilor de sindicat care vor decide în consecință. Totodată,  Federația FAIR-MediaSind împreună cu Sindicatul Național din Cultură FAIR reiterează solicitarea transmisă  Consiliului Județean Galați privind demiterea de urgență a managerului Centrului Cultural Dunărea de Jos Galați, Vali Viorel Sima, și organizarea unui concurs de proiecte de management pentru ca instituția să fie condusă de profesioniști dedicați și cu experiență în management cultural. 

În același timp,  cu sprijinul organizațiilor naționale și internaționale la care organizația este afiliată cu drepturi depline – Confederația CNSLR-Frăția, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Actorilor și UNI Global Union, Federația FAIR-MediaSind va iniția campania – Vrem profesioniști, nu oportuniști în instituțiile de cultură din România!

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind     
 București, 25 august 2022